House Rearrangement

Nearly 6pm..my hubby did one on the spot decision..house rearrangement...
Dalam hati terdetik jugak..."Dah pukul 6 ni..bile nak abis". Tapi senyap & senyum je..org kata kalau hubby dah offer diri..jangan menolak..kalau ditolak alamat tahun depanlah baru dapat peluang baru..Actually memang dah lama tunggu nak tukar susun atur furniture dalam rumah. Tapi timing tu tak brape sesuailah..

We only do minor arrangement...cuma tukar kedudukan meja makan, TV cabinet & our sofa tu je..tapi still penat tau..yelah kene buat mop 2 kali...pagi dah buat, petang kena buat lagi...ish ish ish..

Actually the original arrangement (masa pakai sofa lama) was ok (because rasanye mmg developer tu dah set tempat tu utk letak TV sbb plug point sume kat situ)...but it doesn't suit our new sofa..it looks crowded. Bile dah alih nampak macam ok sikitlah tapi masa memula tengok mcm menyesal pulak tukar kedudukan tapi mengenangkan sofa tu 'oversize' jadi mmg kene gak tukar (tulah masa beli tak ingat dunia..lupa pulak masa tu rumah kite tu kecik). Lagipun awal-awal hubby dah buat re-wiring for our ASTRO cable..kalau nak alih lagi skali kesian pulak kat dia & myself

No comments: