rock unite

Yahooooo..holiday. Ana came to my house at noon and we chat and watch tv until about 6p.m. Hubby went to work since he has show to handle. Bila dah dekat pukul 6 lebih aku ngan Ana ni macam dah mati akal tak tau nak buat apa. Rasa macam dah abis dah crite yang nak dicritekan. So we decided to go to Pasar Malam Jalan TAR. Memang dah lama aku tak jalan kat situ. Dulu masa belum kawin every 2 weeks mesti gi jenjalan kat situ dengan Ana. Lepas redah lautan manusia kat situ, once again kitorang dah blur nak gi mana pulak. Sogo? Mid Valley? KLCC? Last-last aku call hubby cakap kitorang nak gi tempat dia buat show. We took LRT from Bandaraya Station to Chan Sow Lin and hubby fetch us there. From there we head towards Jalan Peel (Queen’s Park) the place where the show is on. It’s actually the recording session for one of the TV show called Rock Unite aired at NTV7.

Ada 3 group yang bertanding, and I didn’t manage to watch the first one. But the second was Air from Ipoh and they sang November Rain (one of my favorite) and one more apa ntah tajuknye..tp bestlah lagu tu. The last group was Believer and they sang 2 songs from Lefthanded namely Seruan and Semangat Lamina. Aku tak tahan bila dia nyanyi lagu Seruan tu automatic aku t’ingat kat Haziq (AF) yang nyanyi menggigil. Aku tahan sorang-sorang je lah gelak. Ramai gaklah otai2 rock yang aku jumpa aritu. Man Kidal and Mus (they are the juries), Yantzen, Yan (bassist Lefthanded) and other artists yang penah nampak muka tapi tak kenal nama.

The guest artist was a lady band from Norway called Electric Lady Land. Walllaaaaaa..i really salute them…they are so energetic, bombastic and I really enjoyed their show. Kalau tengok badan dorang tu mmg tak padan langusng dengan show tu..badan besar nyanyi siap melompat-lompat tapi takdelah hongeh2 ..mengah2 macam artist kita. They played 5 or 6 songs. Memang bestlah show dorang…kalau korang nak tengok live show band ni ada kat Hard Rock Café, Jalan Balai Polis and mana ntah lagi..tp kat TV pun ada...don't forget to tune in to NTV7 every Saturday 8.30 p.m. (for those yang minat rock jelah) Takde la pulak gambar dorang kat..aku x bawak camera sbb jangka pun nak gi ke situ..

No comments: