wasiat

TAGGED ON WASIAT BY FILLA

Note for Mr. Kamarulzaman bin Mohd Jamil @ Kay..
Ba, this is my will and if i stop breathing earlier than you pls fulfill whatever I wrote down here..(waaaaaa..rasa sedey plak tetiba)

My Baby
For the time being i still don't have any babies. Insya Allah jika diizinkan, aba kene jaga anak kite elok-elok. Just in case if you remarry please make sure anak kite x jadi mcm 'bawang merah'

My Car
Bulum ada kete lagi..tp kalau ada nanti..hmmmm aba pakai jelah keta tu..tapi kalau nak jual sangat duit tu bahagi-bahagikanlah dengan mama and our kids (kalau ada).

My House
Rumah tu..kenalah tukarkan nama pada our kids..jgn nak mandai2 tukar kat nama wife baru plak..kalau buat gak..siap, nanti malam2 ayang duduk kat depan pintu rumah sambil ngilai..(he he he)

My Insurance / Saving
Insurans
tu mmg dah diwasiatkan 50% for my hubby and another half to my beloved mama..sbb mmg bayar half-half pun..

KWSP
so far 50% to mama & another 50% is for arwah Mimi..blum tukar nama lagi..nantilah difikirkan nak letak atas nama sapa plak..

Tabung Haji
blum ada pewaris lagi..

Jewellery
I only have my childhood time chain and 2 rings..and was thinking of buying one bracelet..please give it to our kid (if any) or pass it back to my mum..except the 2 rings u gave me masa kawin aritu..

Baju nikah
Hmm what to do with that?? Mahal gakkan kita tempah baju tu..ske abalah nak buat ape..kalau nak suruh bakal istri baru pakai masa nikah pun bleh gak (kalau dia naklah)..lagipun baju mlayu aba tu jarang pakai..

Baju & etc
Kalau boleh baju-baju ayang janganlah buang gitu je..aba taukan ayang sayang sangat kat baju2 tu sume..yang dari masa zaman sekolah pun ada lagi tau..(it shows how much I love my belongings)..tapi kalau rasa baju tu nyemakkan mata .. sedekahkanlah untuk rumah anak-anak yatim..

Photo
Byk jugak photo ayang kat rumah tu..bagilah kat anak-anak kite simpan, taklah nanti dorang sampai x ingat muka emak dorang. Kalau aba nak simpan ok gak tp wife baru aba nanti gerenti x sukenye..yelah sapa yg x jeleskan....yg lebih tu anta jelah kat rumah mama ke..rumah along ke..dorang mesti naknye...

Im Tagging
Kak Seha, Che-are, Ian, Allure, and those names in my blogging list..

No comments: