apis & bbq

Saturday 19.08.06 - Pengkalan Balak
Penuh rumah Balang Izan & Kak Lang..adik bradik kitorang serbu kampung sbb nak raikan dak Apis yang dah nak balik Rusia on the 22nd..rasa mcm br je balik Malaysia dah nak kene fly balik..sian dia..

So we decided to have BBQ treat for him. We have 500 sticks of satay, ikan bakar, jagung bakar, sausage..nasik lemak and many more..

About 6 p.m. half way after 'loading' our stomach we walk to the beach..(luckily it's only 8 mins walk from the house).. penuh lah pulak pantai tu ngan keluarga Jamil..mandi tak ingat dunia sampai dah nak ke Maghrib baru naik dorang tu sume..I stopped half way sbb dah kepingin nak cari remis..dpt banyak and after Maghrib kitorang sambung lagi BBQ and we have another menu..remis bakar..

Lepas dah penat..tak sempat mandi pun..ngan baju basah2..kitorang balik Alor Gajah..Along & Angah balik rumah dorang..dekat je kat PD tu ha..Kak Lang & Adik tinggal kat rumah balang..while Umi & Mai stay at chalet..

Sunday 20.08.06
Early in the morning hubby, Apis & I had breakfast kat Pekan Alor Gajah..abah & makcik taknak ikut..so we tapau for them. Kak Lang & Adik called saying that they are on the way to Along's house at PD..adoi so we rushed to PD..there we had another makan-makan session..kenyang banget seyyy

Lebey kurang kul 1 kitorang gerak dari rumah Along..convoy le konon ke KL...sekerat jalan je pastu masing2 dah hilang dr pandangan..

Aku singgah jap kat Nilai Square..konon nak survey langsir..tup tup terus bli..balik dr Nilai terus gi rumah adik. Tolong adik masak and we waited for Kak Lang to arrive. Bebudak cuti sekolah so, kak lang bwk dorang jenjalan..dekat pukul 9 br balik rumah..i miss my house so much..


Sekian sahaja cerita saya untuk hari ini. Terima kasih.

No comments: