kl-kdh-kl

Sunday balik dari Melaka singgah rumah Mama jap..Mama inform us that she'll be taking bus to Jitra today night at 10 to meet Ayang. Ada hal yang perlu disettlekan and the most important thing is that she miss her son so much..(anak bongsu lah katakan). Memula ingat malas nak ikut..biar Mama gi sendiri...tp on the way back to KL hubby decided that I go with Mama. Dia risau Mama gi sorang. That means Mama will take bus from S'ban & I will get bus from KL. At first hubby ok je nak lepaskan aku..tp mungkin bile difikir2 keselamatan aku yg x pernah jalan jauh sorang2..he decided to accompany me.

So we took Plusliner (KUL-JITRA)..but the condition of the bus..Masya Allah baik naik bus loncek-loncek lagi bagus. The seat & air-condition is worst dah tu sampai kat mana ntah rosak pulak bus tu tengah jalan..kenelah driver tu tahan bas lain..and the worst thing is that the bus drop us up to Alor Star instead of Jitra..membara je hubby..Lucky he followed me, if not just imagine what am I gonna do alone at Alor Star 5 in the morning???

Lebih kurang kul 6, we manage to take cab (prebet sapu sbb murah sikit) to Jitra. Met Mama yang memang tengah tunggu kitorang kat 7-11 kat pekan Jitra tu. Sian mama lama dia tunggu kitorang. Sampai rumah Ayang..kitorang lepak jap pastu terus settlekan mende yg sepatutnya disettlekan. Fuh penat sungguh..from Kubang Pasu to Jitra to Alor Star back to Jitra..ayoooo I'm so exhausted. Lebih kurang pukul 3.30pm everything settled and we had a nap and after Asar kitorang pun plan balik KL semula. Mama said she's staying there for 2-3 days...yelah mana cukup jumpa anak kesayangan sehari je..

Sampai Alor Star kitorang gi jalan dulu kat bandar tu..gi tempat jual barang murah2..(pasaraya Sakan) mmg murahlah..kitorang pun borong lah mende yg patut..penuh plastik besar tu..tp tak habis RM100 pun..nasib naik bas kalau tak ngan tilam bantal aku bli kat situ..AS tu biasa je tempat dia..nothing much interesting..mungkin x bejalan abis kot. Masa tengah makan tu adalah amik gambar sesnap dua..pemandangan favorite aku..(waktu senja)

We took bus at 9.30 and arrived KL around 3.30 a.m. Luckily this time the bus is OK..comfortable enough to have full rest. Sebabkan penat sangat kitorang sikit pun x sedar bile bas berenti rehat..isi minyak..sedar2 dengar sore org jerit KL..KL..terpisat2 mata bangun...

Pukul 10 I have interview kat PTM..memula tu HR Exec tu call aku early in the morning kata interview cancel sbb director ada agenda lain. Frust jugaklah sbb dah sah2 aku cuti arini..so aku pun buat plan lain..ingatkan nak gi UiTM..nak settle my fees matter. Tup tup lebih kurang kul 9.30 pg dia call balik kata i'view on..adoiiiii..kejap on kejap off..tp nak keje punye pasal aku pegi jelah..interviewer ok je..ada 3 panel but they are good..xlah sombong ke, belagak x tentu hala ke..

Lepas abis i'view balik rumah jap (nasib tmpt i'view ngan rumah lebih kurang 20 minit je) tukar baju I straight away pegi ofis jap amik necessary documents and terus gi ITM..sampai je kat Pej. Bendahari tu..adoiiiii..kena beratur panjang..ramai pulak budak FT tengah buat validasi kursus..aku salah pilih tarikhlah pulak..tp xpe. Alang-alang dah sampai biar habiskan terus. So lebih kurang pukul 4.25 everything managed to be settled out dan pulanglah aku ke rumah dengan perasaan yang berbunga-bunga..and now I'm really tired and do u know what i plan to do next??? guessssssss

v

v

v

v

v

v

zzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz so damn tired..and i miss my bed so much..dah 2 hari tido dlm bus

No comments: