Saturday

Today I woke up early.. xleh tido pulak. Macam biasa Saturday Sunday is my 'dapur day'...so I did mi goreng. Minum pulak dengan Kopi O Ginseng..sedapnye

Mee Pama (instant noodles) yg dah aku goreng..

Kopi O Ginseng CNI..cam promosi pulak

Hari Sabtu macam biasa lepas sayang gi ofis aku buat my spring cleaning..umah dah mcm tongkang pecah..kain berlonggok tunggu nak kene lipat..heeeeeeeee tension, penat but at least I can eliminate some of my fats wakakak. Lepas je settle all my cleaning work teringat pulak kasut bola sayang yg dah takde ghupa tu..maka bermulalah sessi mencuci kasut bola..

Sempat lagi amik gamba kasut 'buruk' sayang ni kat dlm toilet

Bila dah siap sume kerja lega rasanya..rumah dah bersih, lantai dah x melekit, dapur dah clean & clear..toilet dah cun and now I'm hungry..baru je kurangkan lemak dah lapo balik..teringat pulak yesterday I did dough for begedil..ni balance daging korban aritu..jenuh nak ngabiskannye so aku pun cincang daging tu pastu masukkan dalam blender kasi lumat..mix with fried potato, pepper, salt, oyster sauce, seasoning. This is actually my first try for begedil daging..slalu aku buat begedil tauhu tp sayang x suka sgt..anyhow rasanya macam best jugaklah kan..very compact, solid and this is the result..


Ghupa sebenar begedil daging aku ni xdelah buruk mcm gambar ni..cunlah sikit..tp camera aku ni yg x pandai nak amik gamba..salahkan kamera pulak..

Petang lebih kurang pukul 3 lebih baru sayang balik and straight away balik Seremban. Dah lama dah tak jumpa mama..rindu arrrr

Suppose arini ada event kat ghumah kak seha..dia buat kenduri Aqiqah anak2 dia and kenduri Awal Muharram..tp xleh nak gi..Ina pegilah kot

No comments: