Visit Malaysia 2007


Semalam pegi jenjalan kat Tasik Titiwangsa ada karnival in conjunction with the official launching of Visit Malaysia 2007. Boleh tahan gak ramai orang kat situ. I reached there around 5 p.m. Sampai je situ terus cari tempat nak makan..lapar giles. We had breakfast at 10 pastu tido sampai kul 3 petang..apalah nak jadi laki bini ni..tido manjang kojenye.

Lepas makan (what we should call it?? lunch or minum petang??) gi tengok Lady's futsal match..yang main kebanyakannya macam tomboy je..almaklumlah sukan for men. Then bile dah boring kitorang ronda ke gerai2 yang ada. Sad to say most of the kiosk promote 'makanan' rather than favorite place to visit. Kementerian Pelancongan sediakan gerai utk setiap negeri tp semuanya jual makanan..letaklah tempat menarik utk setiap negeri..put some brochures or what..manalah org M'sia x obes.

Memula tu ingatkan nak naik Eye On Malaysia tp bile sampai kat sana tgk ramai gile org beratur nak naik. So hubby kata next time we'll come lagipun VMYkan setahun.


Our main aim is actually to watch Rock Concert. Ada BPR, XPDC, Wings, Samad & The Gang and ada satu new form group from Sarawak and Senario. Memula tu duduk blakang stage tempat artis siap2..lucky hubby got 'Pas Petugas' tp boringlah dengar org nyanyi tp x nampak showmanship dorang. So we moved to Main Stage. Nampaklah jugak org menyanyi better than it was masa dok kat blakang stage. Terlepas rindu tgk Mail XPDC nyanyi. The last time I saw him live was before he got caught..dekat MyFriend Station (bulatan kg. pandan) masa tu dia dgn Real-X. I love his voice. The one and only sama mcm my idol Uncle Ramli Sarip.

Concert ni dirakam utk RTM..and if it's aired on TV you guys will be able to see 1 makcik dah tua gaklah..siap head banging tu..memula tu dia dok kat atas main stage..tp b4 XPDC dia turun gi bawah..ingatkan mende apa yg orang dok sorak rupanya makcik tu tgh layan rock..bile dia prasan kamera focus kat dia..tau pulak malu..


XPDC..pix is not that clear. We are right in front at the Main Stage..quite far


Wings..cuma tgk dia nyanyi lagu Hukum Karma je..dah kul 12 lebih dah time tu..besok nak keje weiii
bunga api before the concert start

No comments: