Convocation

SIDANG KE 6
ISTIADAT KONVOKESYEN KE 66 UiTM

After a very hard work and sacrifices..Alhamdullilah I manage to grad. I took 5 years to complete my Bach. Degree. Lengkap dengan tunang, kawen, fail, re-sit sebab MC..two miscarriages, operation, demam campak..sume complete. Mmg dugaan betul. Tapi bile fikir balik why i have to wait for 5 years sedangkan ada member lain yang boleh complete within 3 1/2 years..ni sume gara-gara nak amik sikit subject. Tapi apa2 pun syukur habis jugak aku compare to other member sebatch yang still bertungkus lumus nak abiskan degree ni. To Afat, Hawa, Uda, Grace..good luck guys.

Aku dapat 2nd Class (Lower) je..malu tp apa boleh buat? Itu je yang aku mampu bile bergelar PLK student..masa diploma dulu kalau dapat result macam ni harus aku hantuk je kepala kat dinding..

Aku ni dalam sidang konvo ke 6..together with Mass Comm students. Rasa berjanggut nak abis..mana taknya my number is 66 tp total student yg grad on that day was nearly 700. Sakit pinggang duduk..sempatlah lelap.

Me & my backbone..sayang and Mama. First time tgk sayang pakai formal camni..tp kejap je tuck in baju..

Zed, Mas, Me & Mama. Mas ni member sebatch ngan aku yang grad sesama

Me & Mas

The two of us..thank you sayang for the bouquet..2nd time dpt bunga dr sayang..sedih woooo
Me & Kak Ezza. Salute kat kakak ni..dia junior aku tp grad sesama ngan aku..dapat upper class pulak tu..

With beloved Mama..

You are my right wing mama..without you i won't be like this


My appreciation goes to all who contributed physically, mentally, financially and not forgetting morally.


To Sayang..without you I don't think I will be at this level. You encourage me to go further. You support me financially, you help me a lot. So far belum pernah sayang mengeluh nak amik La balik dr kelas walaupun masa tu sayang penat, demam, byk kerja..thank you very much sayang.

To Mama..Ma, thank you Ma. Mungkin masa La ambik degree ni mama dah tak perlu susah payah kerja macam masa diploma dulu..but I won't forget what you have done and given to me before. There's no TODAY without YESTERDAY


To Kak Seha..trima kasih banyak2 sbb selama saya blajar ni kak seha byk tolong saya. Kalau ada orang kata apa yang kak seha buat tu kecik..tp itu besar pada saya. Kak Seha tak berkira nak anta saya gi class walaupun itu bukan laluan kak seha nak blaik rumah. Apa yang boleh saya buat untuk balas kebaikan kak seha ni?? Saya hanya mampu berterima kasih dan biarlah Allah saja yang membalas.

ni dia bouquet yg sayang bagi..ada tweety bird lagi :)


ayat yg ringkas..tp bile pandang je kad ni trus jadi sebak..thanks sayang

2 comments:

Kasih Aleeya said...

shiela..congrats!! aku mmg solute tul memember yg further studies nie.. mcm ko..eventhough byk sgt kesusahan..tp tabah gak!!!! tgk ko happy jer.. mcm tu ler...aku ni sihat jer kat sini... aku dah activekan diri ku.. checkout my blog!! kim slm kat budak2 yer....

~ Mrs. Kay ~ said...

thanks mama kasih..
ala ko pun kalau nak boleh..tp kene pelan2 kayuhlah..

tulah pasal blog ko tu aku ingat dah penuh sawang dah :)