Kuala Lipis

30/04/2007

Isnin lepas kerja terus pack baju sebab nak gi rumah Kak Ngah kat Kuala Lipis. K Ngah baru je pindah situ end of last year. Maknanya ni baru first time aku nak jumpa ngan baby baru K. Ngah..dah 6 bulan dah budak tu..br aku nak tgk..

At about 8, Abg Zul sampai rumah..kitorang naik satu keta je.. half way jumpa ngan Banchik..konvoi skali..and we reached Kuala Lipis around 12.30 a.m. Fuh besar gile rumah Kak Ngah..tulah untungnya dapat laki pangkat besar ni..mmg besar dan panjang rumah dia..dr bilik nak ke dapur hongeh gaklah..(yang best tu..time kuar naik keta Bangah..asal kuar je pagar mesti askar yg jaga pagar tu berdiri tegak pastu tabik..) hheeheh..sonok rasa

1/5/2007

Malam tu Kak Ngah buat kenduri..(it's actually our 3rd Anniversary). Ramai jemputannya..150 approx. Tapi nasib baik kerja-kerja mengemas, mencuci pinggan sume askar-askar yang buat. Kalau tak harus ponek acik kek situ. Petang sebelum kenduri..sempat lagi kitorang ngan kak chik gi cuci rambut kat pekan Lipis tu..murah je..RM7 siap blow. Ingat nak gi tetengok rumak Siti Nurhaliza..tapi bile dah selesai cuci rambut hujan lebatlah pulak..tak jadi terus balik ghumah kak ngah. Malam kitorang tak tido kat rumah Bangah..tp tido kat rumah tetamu V.I.P..kelesssss

pakai kain pelekat pun jadilah bergamba

apalah dua bradik ni tengah buat?

MakNdak & Mawar..budak ni payah sikit ngan org..kene lembut2 je

Chefs of the day..Di setiap kenduri inilah muka2 yang mengenyangkan perut org..kalau xde harus kebulur memasing

Athirah, Me & Kak Long..nampak mcm boy pulak si Thirah ni

Yes..the big Mandor

2/5/2007

Lebih kurang pukul 9.15 kitorang gerak dari Lipis..this time sayang pulak yg drive..masa pegi tu Abg Zul yang drive..fuh asyik tekan brek je keje kitorang kat blkang..laju gilesss. Bile sayang drive ni ok sikit rasa..tak laju sgt. Sebelum sampai rumah singgah rumah Adik jap. Lunch kat situ lagipun Kak Chik tak penah gi rumah Adik. Kak Chik tak tau adik dok kat Lvl 5..dah dekat br aku ckp adik dok lvl 5..nak tak nak kene gak naik..sian kak chik.

No comments: