3D 2N Penang

25th ~ 27 January 2008


Entah utk kali ke brapa aku sampai Penang. Luckily Penang is nice. Nice food, nice place, nice view and nice people.

We drove there soon after work and anticipate to reach by 10-11 p.m. Kononnye nak gi Padang Kota to have Pasemboq..unfortunately we have to Q on d road due to accident in Behrang and we reached Penang around 1 a.m. Masa nampak Bus Konsortium yg accident tu dibawak towing truck..fuhhhh..ngeri gile rasa..kemek

This time we stayed in Sri Sayang Apartment, Batu Feringghi. Tak menarik langsung tempat ni. Aircond hidup segan mati x mau, water heater x berfungsi. Adoiiii..rasa mcm duduk dalam jail gitu.

Sri Sayang Apartment

Aerial view of the swimming pool from my room. Tp bukan boleh mandi pun..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Saturday morning dengan susah payahnya gi cari makan kat Penang town. Nak cari jugak one kedai tepi jalan yg penah kitorang makan dulu...mmg best gile roti canai & the kuah. Dekat 1 jam br jumpa. Lepas breakfast we head to Chowrasta Road nak cari jeruks.

Lebih kurang pukul 2.30 I met cipan kat Subaidah. Saje je jumpa member lama. At first ingat nak jumpa Pogiey skali tp she can't make it. Abg Botak sakit gigi pastu dia pun sibuk ada kenduri kat rumah mak dia.

Malam lepas maghrib kitorang ada dinner kat Shangri-la Rasa Sayang Hotel. Kitorang makan kat Spice Cafe. Best arrr tempat. Makan buffet style. Viewnya pun not bad. Yang bestnye we enjoyed the view of the kitchen theatres in which the chefs prepare the dishes that have been ordered.

Me having Shark Fin Soup..yummy

Us

The view of Shangri-La from my room..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Sebelum balik tu..singgah lagi skali kat town..sbb sayang dari semalam sibuk nak pekena nasi kandaq kat Hameediyah ni. This restaurant opens at 11.30 a.m...so kitorang pun kenelah jalan2 dulu while waiting for it to open.

The restaurant..not bad foodnye..

Time balik kitorang naik ferry..masa pegi dah ikut jambatan..bile lagi nak rasa naik ferry.
Dalam feri...kereta ke 3 yg masuk dlm feri..huhuhu

Sayang merenung jauh tinggalkan kampung halaman..mcm naik tongkang dari Indon ke M'sia pulak..hehehe

Kitorang kluar dari Penang around 12.30pm and reached KL about 4.45...siap singgah kat Sg. Perak beli my favourite pamelo. Beli 2 bijik..sekejap je dah langsai...

Lepas ni i'm sure there'll be somemore trip to Penang..
cipan nak kawinnnnnnnnn

1 comment:

Anonymous said...

ellooo fren...dah confirm tarikh kenduri aku insyallah 15.11 & 16.11...ko datang ek..jgn tak datang..aku dah book ko basuh periuk...kuang..kuang..