Kamarulzaman Mohamad Jamil

Kamarulzaman Mohamad Jamil

Who's name is this?

Hebat sangat ke orang ni sampai aku nak letak nama dia dalam blog aku?

Handsome sangat ke dia sampai aku tergila2 kat dia?

Yang penting kaya ke? Bergaya ke?


Inilah pengarang jantung aku buat masa ni. Hopefully for the rest of my life.


Aku pun tak tau kenapa tiba2 rasa nak buat entry pasal my beloved hubby ni. Apakah waktu2 aku teringat kat dia camni dia pun teringat kat aku gak?? ahhahah..cam hindustanlah fulakkkk


I first met him in Transnasional bus (S'ban - KL). Back in 2001, I've started working in my present office and rented a house nearby office. Every week I'll make sure I'll be back to Seremban. There's 2 reason behind this. First...of course nak jumpa mama and secondly that particular time i'm having boyfriend in Seremban...


Biasanya every Sunday around 5-6pm aku dah Q nak naik bas balik KL...and my bf (Sam) will send me sampailah ke tangga bus (ngengada betul aku ni..). Naik bus there's no much seat available and i sat right beside this MAN. Why I sat beside him is still clueless..aku jarang sangat naik bas duduk sebelah lelaki..sebab aku tau aku suka tido dalam bas..kang tersendeng kat bahu org naya je. I chose to make my mouth shut (after all he's an alien to me rite..) and start to sleep as usual. Sampai dekat mana ntah..rasa cam panas je..mana tak panas..aircond tu dua2 hala ke dia..cis. So dengan panas hati aku pun bangun and try to adjust the a/c. Tapi tak berjaya disebabkan oleh ketinggian aku ni. so dengan muka tak malu suruhlah MAMAT kat sebelah tu tlong ejaskan econ tu. Maka bermulalah episod berkenala-kenalan didalam bas yang tak pernah seumur hidup aku buat. Dah jodoh kot


Turun bas kat CM..aku ntah camna boleh terima ajakan dia gi minum kat restoran Mamak sebelah CM. Time minum tu dia ada gak tanya sikit2 pasal aku, pasal MAMAT yang hantar aku naik bas tadi..(huhuhu) he's so concern about that. The meeting ended when we exchange our contact number.


The next day..about 4 something i received a phone call from him. Dia ajak aku keluar. Fuh..takut gak nak keluar ngan org yg aku x kenal ni..nak nak dia ckp direct plak tu nak bawak aku gi mana. Dia ckp "Saya nak bawak awak lepak kat Dynasty Hotel"...hotel tu..menakutkan. Dalam takut2 brani tu aku kluar gaklah ngan dia. First meeting menampakkan kebolehpercayaan pada dia. I like the way he pronounce my name..lain mcm je bunyiknya. Pastu I like his hair. Not so long, not so short..yang penting rambutnya lurus.



Begitulah bermulanya episod perkenalan kitorang..ntah bile bercinta aku pun taktau. So, what happen to my bofren. Aku bukanlah org yg senang2 nak putuskan hubungan..tapi ada sebab dan musabab yang membuatkan aku memaksa diri aku ni utk mintak putus. Bukan sebab MAMAT yang aku baru jumpa ni..tapi disebabkan oleh pegangan agama. Mak dia pun x kasi dia convert to Islam so what is the purpose berkawan bertahun2 kalau dah tau how the end up will be. Aku sayang dia tp aku tak mampu nak membelakangkan agama & jugak Allah. Aku rela sakit sekarang dari memurtadkan diri aku yang tak berapa nak alim ni..arhhh..mak ter'emo' disitu..


So, we starts going out together. Biasanya every single day kitorang jumpa..mana taknya he's the one who fetch me from class...(tenkiussss..). Penah one day tu..we went to Malacca and there he said to me.."Kite kawan teruslah ye"..I was like.."Tgh kawanlah ni.." (tengah cover malu..owwwww).


What really make me deeply fall in love with him??

1) The way he talk

2) The way he walk..(pls ok..jalan cam samseng)

3) The transparent side of him (dia jenis yang terus trang..xde duit ckp siang2 xde duit)

4) Very matured

5) Cool

6) Yang penting Rockkkkkkk


So far after our 5th year of marriage..jarang sekali aku tengok dia marah gila babi..marah2 manja tu adalah. Mungkin itulah diri dia..(kalau marah pun sebab aku yg ngengada sgt)

Love U till the end..insyaallah

11 comments:

Tijah said...

fuyooo...runcing daguk lu dulu beb!!!! (tetiba ter rock...)

sheila said...

kak jah,
kakakak...lu main kasar la tu...

Kasih Aleeya said...

wah gitu..tetibe tejiwang emo disitu...kuakakka..tp tulah jodoh..jodoh dtg sendiri..kita taktau..tetiba ceramah plak..hehe..may u guys live happily ever after yer..

Ina said...

time ni blom nampak keboroian eh....gagagaga

maryati said...

Akak..ati xleh la baca post akak lately ni..semua ter emo gitus..ter emo sedap, ter emo sedih..dan skang adalah ter emo terharu gitu..tp mak suka nyahhhhhhhh..terima kasih sebab bagi post yang sgt menyentuh hati ini..

manisz said...

yes, mr. Kay tu ckp sgtlah soft spoken gayanya..

hope happily ever after!

U-jin said...

apsal tangan ko kat dada tu..wakaka....amboi...pasai dok jauh sangat...dok ler dekat2 sikit...

amuga ko bahagia selamanya dgn si rambut lurus...cewah..

sheila said...

filla,
skali skala kasilah mak feel jiwang2 sket..

ina,
amboi lu...lu make my blood go upstairs u know..

ati,
hahahha..asyik hepi2 je..skali2 kite emo2 lak ye

sham,
tenkiu

kak mas,
ntahlah napa tangan tu dok kat dada..
kat kg mestilah duk jejauh..mak malu dok dedekat hehehe

idah said...

amboi...skema giler gambo kat genting...siap tangan kat bahu jer...hahahah...aku sentiasa doa ko berbahagia hingga ke akhir hayat...

sheila said...

cipan,
laki aku standardlah..mana reti amik gamba pose menarik..mesti pose standard yg x daring langsung...bini dia je gedik teleng sana sini..

pHat sUe said...

fewitttttttttts