Driving Lessons

Today is my 3rd lesson. Been waiting for about an hour before my cikgu came to fetch me. Letih wo cikgu saya tunggu lelama..huhuhu

Harini start my lesson naik bukit. Sampai atas bukit kene berenti kat line kuning. Cikgu suruh tgk tayar tu duduk kat dlm line kuning ke tak..hahahha aku x sampai nak tgk. Time nak turun tu mcm best je..lajus. Time blajar 3 penjuru ok..dengan jayanya
Blaja parking really make me tired. Nak pusing stereng, rasa nak tercabut tangan makcik. Skali tu aku gi blasah langgar tiang.

Cikgu: "Mala, kenapa awak langgar tiang tu?" (suka benar panggil aku Mala..aku Mila lah..)
Aku: "Ter..lah cikgu. Kalau x langgar nanti xde pengalaman"...

Harini keta stop twice. Sebabnya aku lepas clutch tp x tekan minyak...bijak bijak. Sekali keta aku berundur dengan jayanya dari atas bukit..menggelebah xtau nak buat apa..alih-alih keta berenti sendiri..rupa-rupanya cikgu yg tekan brek kat sebelah..tenkiu cikgu

Balik dari driving school mintak cikgu tolong hantar kat Terminal 1..nak gi shopping sikit2. Konon nak cari baju utk geder WMC nanti tp mcm x jumpa je yg berkenan. Ada jugak yg aku sarung je baju lama dlm lemari tu nanti..blasah jelah Mila oiiiii..

Gi potong & cuci rambut jap sebelum balik rumah. Sampai rumah dekat kul 4..terhegeh-hegeh cari lauk dah lapar gile dah ni.

1 comment:

manisz said...

sian ko.. baru nk amik lesen eh?? napa tetiba..? nk beli kete ke apa? biasa ko kan pengguna public transport yg baguih.. anyway, aku wishkan ko gud luck ok.. chaiyokk!! lau dekat aku ajar dah ko bwk kete, ptg2lh time pas balik keje..