Menu for the Weekend

Since hubby is not around for the weekend, I cook whatever I wish to cook. Kalau dia ada pun aku blasah gak masak lauk bodo2 aku tu..tapi make sure kono podehlah..kot tak kang ponek laki den tu bangun dari mejo poie kek poti es tu..potong cili api.

This recipe was done tanpa diduga. Potong bawang merah, bwg putih tumis2 dah jadi..heheh tapi sedap gak..(bukan sedap gaklah..tp mmg sedap..). Anak buah aku makan sampai tak hengat org blakang..(akulah org kat blakang tu..cis)

Bahan-bahannya:
Udang ikut suka berat mana nak
Bawang merah dihiris
Bawah putih dihiris
Halia dihiris utk hilangkan hanyir2 tu je
Cili merah / hijau / padi dihiris
Sos tiram & stok

Cara-caranya:
1) Tumis semua bahan2 yang dah dihiris tadi
2) Masukkan udang tadi golek2kan sikit
3) Masukkan sos tiram & chicken stock
4) Tadaaaaaa..ready to be served..so simple yet so tasty
(ni masuk lift tekan butang sendiri ye tuan-tuan dan puan-puan)

Ni pulak Ikan Masak Kicap ala MakNgah..(akulah makngah tu..heheh)

Ayam Masak Belado ni khas buat hubby aku yang nak balik...podeh amek tapi terangkat mama aku ckp hehehe

Begedil daging ni mama yang buat. Aku tolong goreng je tu yang cam hangus tu...mak bab2 goreng2 ni mmg slalu hangus..nasib baik laki aku x kesah sgt..hahahahha

Makan macam mana sedap pun tanpamu sayur tiadalah ertinya..Aku mmg fail kalau makan xde sayur ni..rasa mcm x complete je makanan aku tu. So, nilah sayur sawi berencahkan black mushroom.

Mama aku angin je tiap kali letak lauk atas meja aku snap gamba. Dia pelik gak mende apa yg aku snapkan..dia tak tau tujuan sebenar aku snap gamba ni..hehehhe. Sampai dia tanya "Apsal masa potong bawang sume tak diambik gamba?" hehehe

No comments: