Juadah Berbuka

Harini hari ke-2 aku ganti puasa. Have another 5 days to complete. Semalam terlajak nak sahur. Kul 6 baru terjaga pulak tu lupa nak baca niat siap2 malam tu. Macam biasalah puasa dibulan Ramadhan ke..bulan Rejab ke..aku tetap berbuka dengan lauk tapau. Unless weekend then I should have, not only SHOULD but I have time to cook. Yelah aku masak macam siput..segala macam mak nenek dah siap baru reti nak panaskan kuali. Kalau nak tunggu masak maun aku berbuka pukul 8.30 hahah.

So today I had...


Padprik ayam yang pedas

Ginger beef (I prepared this a couple of days ago. Preheat..and still edible

Telur mato kobau yang agak garing & dan tak lawa

Teh O Suam penyeri tekak aku yang haus. Waaaaaa..nasib baik tak nampak bayang aku tengah me'nyenap' gamba..hahahha..kalau tak pecah rasia aku pakai baju apa..hahahha


Pastu tadi macam nak tengok dvd Anak. Cite hantu lakonan Erra Fazira & Ida Nerina tu. Dah lama dah sayang bli dvd tu..order dari Penang lagi. Tapi aku punyalah rajin simpan dvd tu dalam laci. Dah berkurun baru perasan ada cite tu. Tadi dapat tengok tak sampai 15 minit pun cite tu. Slalunya kalau tengok cite omputih yg pirate ok je..bile sampai cite melayu mulalah nak tersengguk2..sangkut. Panas tul hati aku ni. Alih2 sayang boring terus tutup dvd player tu. Ada baiknya aku layan rancangan Ahmad Nabil bin Ahmad kat Astro Prima tu. Buleh gak buat gelak2.






3 comments:

shafa said...

hi mrs kay...
sodap npk tang daging kurma...
selamat berpuasa lah yer...

sheila said...

hi shafa..
yg tu bukan daging kurma..
tp ginger beef (daging msk halia..) ala2 chinese style lah kununnya hahahha

manisz said...

la.. aku rasa dvd player ko tu.. dh tk sanggup nk terima yg cetak rompak.. jdi ghoti2lah beli yang original..