Kemas, Kemas & Kemas

Yesterday was like hari mengemas sedunia. We woke up around 10..ni sume gara2 gi tengok live band kat Mystery Bar @ The Curve. Suke sangat band ni..tp you guys mmg rockkkkk. Aku standardlah pantang dengar lagu yg rocky ni..gerenti gegor kaki punye.

Balik tu tak terus tido..tp kitorang tengok cite Thai dulu..Long Khong. Waduh waduh..aku sampai mcm ngilu2..nak terkencing pun ada. Memang mengerikanlah tengok cite tu. Kalau cite Mesia dah sure kene potong sana sini tu.

So, bangun pagi..macam biasa diwaktu kemalasan melanda utk masak..maggilah jadi santapan kitorang laki bini yang memang sentiasa rakuskan maggi tu. Waaaaaa..takut pulak aku dengar perkataan RAKUS tu..hahahha.

Lepas breakfast...aku start kemas icebox dulu. Cuci2 mana yang patut. Humban2 jugak mana yang dah tak patut lepak dalam peti es tu. Lepas tu aku terus clearkan atas table top dapur. Sume mende aku alih. Sebab daripada aritu mmg aku plan nak CUCI dapur dari atas sampai ke bawah. Asyik lap2 je..cam dah berdaki dapur tu. Best gak sekali skala main air berdua2an kat dapur. Hahahah..nasib tak main simbah2...mau ngamuk sayang nanti kalau aku buat camtu..Ingat laki ko muda belia nak main camtu??? Settle dapur we moved to hall. Lap sawang, lap habuk, buang mana2 kasut yang dah x patut duduk dalam kabinet kasut (mcm sadis je masa nak buang tu..tapi ahkak terpaksa..). Fuh lega bila dah sapu rumah..dah mop rumah.

Jap lagi abah dah nak sampai. Bersiap sedia untuk fetch abah kat CM

No comments: