NoVeL LaG!

Buku ni aku pinjam dari Kak Liea. I read 4 sequals of this novel in a row within 3 days. Novel ni ditulis oleh Samsiah Mohd Nor and aku rasa this is the first time aku baca novel hasil tulisan author ni. Slalunya aku baca buku Norhayati Berahim...sebab along suka bli author ni punya buku. Ikut aku..aku blasah je sebab aku jenis jarang bli novel melayu. Sume pinjam along punye je. Kedekut sungguh.

Crite ni OK OK jelah. Ada masa aku baca every single line. Ada masa aku skip sampai one whole page. Ada masa sambil makan pun aku baca. Cerita ni pasal sorang fomfuan named Amira yg firstly married with Bogatt. Tapi dorang x sempat nak jalani life as husband and wife. Bogatt meninggal.

Then after about 8 years barulah si Amira ni kawin lain...itupun sebab amanat Arwah Mak dia yang nak dia kawin ngan Dr. Bada. So, she got married with this doctor but their marriage didn't go anywhere. After 5 yrs of marriage, she got pregnant but MALAPETAKA pulak timpa hidup dia. Bla bla bla...nak tau kisahnya..tengoklah TV2 kot every tuesday. Novel ni dah didramakan. Eh eh..cam promosi lak. hehe

Mokasihlah yo kak liea sobab boghi den pinjam buku ni. Lopeh ni si Lieza lak nak pinjam.

Lepas abis baca novel melayu...aku sambung balik baca novel ni sebab lepas ni KENA baca novel yang sayang beli kat S'pore aritu. Tak baca kang..kalau merajuk sapa yang susah?? Bini dia ni jugak yang susah.

No comments: