YeeeHaaa

Harini bos masuk ofis time lunch. Aku ngan Ina mmg terkeluar lambat arini..dekat 1.30 baru kuar sbb tak prasan dek kerja yg ntah bila nak siap. Padanlah rasa cam lapar gile ghopenya mmg dah time makan pun.

Balik dari lunch bos suruh aku & Ina masuk meeting. We had lots of thing to discuss. Lepas discuss..tup tup bos kata. "I guess both of u want to be compensated...now tell me". Aku ngan Ina mmg dah pakat awal2..nak mintak berapa. But I also prepared our Plan B. Nak merancang kena ada strategi. Konon-konon aku pun buatlah schedule 10%, 20% sampailah ke 60%.

Bos kata "Don't you think this amount is too high?" sambil tersenyum sinis pandang aku & Ina. Then here come my proposal. Bos pegang kertas tu and macam biasa he will start to crite about all this economy thing. Pasal rege simen, besi pun masuk..ada kene mengena ke ofis aku yg buat broadcasting ni ngan simen??? Tapi xpe..layannnn je. And............. he gave us 30% increment. Alhamdullilah..syukur. Tapi aku xlah pentingkan diri sendiri..gaji despatch pun aku propose naik jugak. Sian gak ngan Roy. Lagipun mmg kite bertiga je under Central..yg lenlain tu ada HOD memasing.

Start next month macam bolehlah aku enjoy lebih sikit. yahoooooo

2 comments:

manisz said...

tahniah shila.. harussssss aku dtg KL ko banjer aku ok!! hope to see u @ suraya hani's wedd..

sheila said...

blh..member otai punya pasal..wa no hal punya..

eh ko gi ke kenduri sue?? i'm not sure whether going or not..time tu ada member laki aku kawin gak..kat mlake rasanya