Aduhai Ocean View

Entry ni sepatutnya dah diupdate 2 minggu yg lepas. Tapi sebab penyakit M aku melanda dah tu kat ofis mcm x sempat langsung aku nak berfoya2 makanya tertangguhlah cerita aku.

Kebetulan Along my SIL buat kenduri sambut puasa, tahlil and cukur jambul on 23/8/08....yang jugak birthday my abg angkat Abg Mie...HAPPY BIRTHDAY BOYOT

Aku ni jenis ngengada, kalau tido ramai2 nanti x selesa so sewalah apartment kat PD tu. Ocean View namanya. Dijadikan cerita punyalah kerek management tempat ni. Apartment yg aku duduk is owned by one Chinese lady. Oklah owner tu..tp mgmt tempat tu yg rata2 berbangsa (I)...mmg mcm sial. Tiap kereta yg masuk dia akan cek booth, pastu no. plat yg diregister je yang buleh masuk. Yang paling best..time nak mandi kat swimming pool only swimming suit is allowed to be in. WTF...aku gi mandi kat PNB Sime Darby Park pun blasah pakai tight ngan T-Shirt je..ni kan pulak hotel/apt cikai...kena pakai suit bagai. Pale hotak betul. Aku ngan prangai aku..kena maki jelah mamat India yg jaga pool tu. So, hanya Mr. Kay, anak2 buah lelaki & sorang anak buah pompuan yg mandi. Anak buah pompuan aku yg sorang lagi tak mandi sebab dia pakai t-shirt..sian dia frust je muka.

Dijadikan cerita..sedang aku tunggu yg lain2 tu berfoya2 dlm air..aku nampak kat satu sudut tu ada satu family India tengah mandi. Anak India tu sikit punya cun pakai t-shirt. Apalagi hangin le aku..aku ckp ngan Mr. Kay. Mr. Kay pun dengan segera sound mamat yg jaga pool tu..dia rasa serba salah..tp dia ckp gak ngan family India tu yg t-shirt x boleh digunakan kat dlm pool. Wah wah wah..bangsa ko, ko kasi pakai..bangsa org lain ko x kasi..banyak cantik lu punya muka????

Tapi puas gaklah hati aku bila sume yg kat dlm pool tu pakai swimming suit je..no one wear any t-shirt. Itu baru adil.

Nilah swimming pool yg x seberapa tapi rules dia mcm mandi kat 5 stars nye pool

Background is the apartment which I stayed

Askar2 Along & Kak Chik yg aku angkut

Hubby tengah marah Emy..sebab suka sangat masuk tempat adult..

Ni masa kitorang buat pertandingan berenang..siap berenang sambil belari pun ada..hahahha

Pengajaran cerita ni..aku tak rekomen kawan2 aku duduk kat tempat ni..so from now on Ocean View PD will be blacklisted. Zasssss

No comments: