Bila.......

..... nak ada baby???

waduh waduh ... nilah soalan yang biasa sangat aku dengar since I got married back in 2004. Is there any normal individual yang get married but refuse to have their own kids?? I'm not artists, I'm not models who are very particular of maintaining my shapes yang tak berapa nak shapy ni.. so why should I plan not to have kids?

Kadang2 ada jugak org yang kurang sensitif akan perkara-perkara macam ni. Tanya soalan ikut sedap mulut je without knowing how people yang senasib ngan aku will feel. Plsssssssss ok.

Dulu kalau orang tanya "belum ada anak ke?"..I'll always say..blum rezki lagi. But now bila orang yang sama keep asking "belum ada anak lagi ke?"... I'll will definitely say itu ketentuan tuhan, I've done my part!!

Terfikir jugak...takde ke soalan lain yang orang nak tanya bile berjumpa? Cuba tanya "sihat ke"..or "keje kat mana skrg"...or apa2 lagilah yang dirasakan sesuai selain dari.."dah ada anak ke"..

Worse case is that..ada org kata me & sayang tak tau cara nak buat anak. Hello pls...cuba letak sekor kucing jantan and sekor kucing betina yang dah agak2 akil baligh..ingat 2 kucing ni nak duduk diam je..mestilah dorang (buleh ke guna dorang..ke kene ckp dia ekor ...ahhaha) buat projek. Takkanlah aku yg waras lagi sempurna ni nak tengok je laki aku tu. Mestilah ada aktiviti2 senaman yang sepatutnya dilakukan.

Tulisan ni dibuat bukan sebab I didn't appreciate org yang bertanya tu..but sometimes the way question being asked make me feel discomfort, dissapointed and depressed. Terima kasih kerana bertanya...tp please understand me. Aku ni nampak je macam brutal dan adakalanya nampak cam rock2 gitu..tapi hati aku ni rapuh weiiiiiiii. Airmata aku ni murah sangat regenya. Huhuhu..
Insyaallah, kalau Allah perkenankan doa aku suami isteri adalah anak buat kitorang..kalau xde tu nak buat camnekan. Itu dah tertulis. No one can deny it.

2 comments:

Kasih Aleeya said...

sheila.. mmg dorang nie x reti sensitivity kita.. esp.. org2 yg kepohci ni kan.. elok gak ko tlg jawab laser2 sket.. mmg sumer tu ketentuan Allah..kita usaha jer.. tul tak.. aku doakan murah rezki ko yer! amin...

pHat sUe said...

babe, bnykkan sabar. mulut orang ni macam2.

walau pon aku hilang sabar n sakit jiwe bile oang tanye bile aku nak kawen ...

take care!