Kantoi

I took 2 days leave just to focus on my JPJ test. Semalam kire aku buat last driving class with instructor and it seems that I can really drive. Dah x semput, tak tukar gear cam masa test QTI aritu. I can even control the car kat bukit masa jam hahahha..kire dah oklah tu kan??
Pagi nilah ujiannya. I've been waiting from 8.30am and my bahagian is only at 12..huhuhu..naik kematu montot mak duduk kat cafe tu. Dah kul 12.30 tp bahagian 2 still not on lagi ni.. aku dah lapar tahap gaban. Baru bercadang nak gi cafe..bli roti..tup tup..dorang panggil utk register bahagian 2. Aku dapat no. 79 (wah ingatkan tu mcm lucky numberlah tu..yearly my Y.O.B)

Duduk je kat kosi menunggu..kaki dah start gigil. Kalau ukur ikut scala gempa bumi..adalah dalam 7.2 scala richter kot gegaran kat kaki ni. Blom pun sempat aku transfer kepanasan montot aku kat kosi..nombor aku dipanggil utk buat ujian bukit. Adoi..tolong..kaki dah gigil gile ni..macam2 doa kuar kat mulut aku ni..doa makan je x kuar

Aku orang first buat bukit..wow...amatlah mengerikan. Today kene pakai seatbelt kat bukit. Undang2 yang baru harini JPJ buat. Nipun dibuat atas aduan org awam. Sapalah yg bangang nak menyusahkan kite2 ni..adoyaiiii. So far aku agak excellent buat bukit ni. Berenti cun-cun kat yellow line entah macammana tadi..nak tekan break aku gi tekan minyak. Haiyooooooooo..sudah lajaklah pulak...dan secara otomatiknya ANDA GAGAL!!!. Buntu aku jap..camnilah agaknya org yg fail peksa kat skolah. Down gile time tu. Dengan muka toyenya aku gilah amik test form kat pakcik JPJ dlm pondok tu. Sedih woooooooo..

Pastu..lom sempat aku nak coolkan kegemuruhan dada..kegigilan kaki..sekali lagi nombor aku dipanggil utk ujian jalanraya. Uwaaaaaaaaaaaa..couldn't u guys give some space to breath?? Banyak lagi nombor yg best2 nak dipanggil En. JPJ ooiii..nape no. 79 tu jugak nak dipanggil. NVM..take deep breath, dengan lafaz bismillah aku bangun and masuk keta. (Handsome gak tester aku tu..gatal lak aku ni...)

Starting was ok. Keluar dari kawasan Inmaju...tetiba aku lepaskan clutch, tak tekan minyak..dan akhirnya enjin tu telah menghembuskan nafas yg terakhir..Innalillah...Startkan balik dan berjalanlah mcm biasa. Sampai kat satu bus stop tu..adalah bas tengan berenti. Tester tu suruh aku potong bas tu. Aku tanya dia.."betul ke ni potong??"...dia kata ha potonglah..dan aku pun dengan bangangnya potong without giving signal. huhuhu..Time tengah potong br teringat..lupa nak kasi signal. Dia tegur aku..ni salah besar ni dia ckp..alahai.

Malaslah nak cite panjang2 lagi...bila crite je terus terasa cam berat dada ni..adoyaiii..tapi kesimpulannya AKU GAGAL dua2 ujian tu..napalah aku ni gemuruh gila. Apsal aku takut sangat ngan JPJ tu?? dorang ni boleh makan orang ke?? bongok betullah ko ni...

Petang tu..nak kasi hilang tension..aku ajak mama gi Jusco. Lega rasa bila dapat masuk Mall ni. Aku beli hadiah EG utk AP, hadiah EG utk Yati sebab masa geder DRA aritu aku x bawak hadiah, aku blikan mama barang sebijik dua mende yang aku tengok mama dok belek2. Pastu gi layan perut kat Kopitiam..layan perut yg x diisi dari pagi..kesian perut aku..hilang selera nak makan sbb fail punya pasal.

1 comment:

manisz said...

tk per shila.. next time.. ko cuba yg trbaik.. no lawa dah.. 79.. tahun kelahiran.. tapi nasib tk baik.. ingat..len kali lau ko nyer tester suh buat apa.. ko jgn ikut trus.. dia spatutnyer duk diam jer kat tpi ko tuh.. tnpa byk soal.. ko yg kene decide nk potong ke benti ke nk apa ker.. ok!!