Me & My Test

Had my 2nd JPJ test today. Huhuhuhu...mak fail lagi nyah.

This time aku lulus yg Bah. 1 tu..(yg bukit, parking sume tu..). Petang Rabu masa aku nak balik tu Shidee, officemate merangkap menantu bos aku call..dia kata...."La..ko anggap je kepala aku kat line kuning atas bukit tu...cun-cun sampai line tu ko brek"...hahahha ayat pembakar semangatlah kononnya tu..yelah dia ni asyik nak nyakat aku je kat ofis ni. Tau pun dia aku slalu angin ngan dia.

Ujian Bah. II tu I managed to get only 14 out of 20 points. The passing marks is 16 huhuhu..2 more rite. Nyampah betul ngan tester JPJ botak tu. Dia kata dia takut tengok aku drive..kawalan stereng aku tak bagus..(I admit that) cumanya nanti aku pakai keta auto En. JPJ...takyah sibuk2 nak tukar gear..akan aku pegang je stereng guna 2 belah tangan dari mula memandu sampai habis..hishhhhhhh. Pastu dia tulis kat situ aku guna signal ketika tidak diperlukan. Aku lupa tutup je..eleh itu pun nak kire sgt. Tapi nak buat camne org nak failkan aku..failkanlah En. JPJ..

My 3rd test scheduled to be in Sept. Sebab utk ujian jalanraya je dah fully booked. Adoyaiiii kena bulan pose. This time kalau x pass gak harus aku tanya kat org JPJ tu..brapa yg encik nak untuk luluskan saya ni..aci ke soalan aku tu??? (ni cadangan anak bos aku..)

2 comments:

Anonymous said...

lu kantaoi lagi ka? apara lu. brutal2 pun boleh kantoi jugak.
aku kasi hang idea nak cakap camana ngan jpj tu.

hg cakap. en sy ni dah kering duit nak laboq kat skolah memandu ni..en agak en nak brapa nak luluihkan saya?

manisz said...

la, ko tk yah tnya JPJ tu baper dia nk tuk lulus.. ko tnya cikgu ko, ada tak lagik yg byr extra, meaning special test.. ko kene tmbah duit rasanyer.. pastu gerenti lulus even ko dpt 12marks pung.. hehehehehe...