Dia Buat Lagi

Ryan bangun tido dekat kul 2 jugak. Time tu Mama dah landing dgn jayanya and aku tengok budak kicik ni mcm dah gundah gelana je. Aku bajet dia ni dah lapalah. Aku ckp ngan dia.."Yayan nak mamam ke?"..dia dengan vangganya mengangguk tau. Dengan rasa cukup bertanggungjawab..aku kan MakNgah dia..aku pun gilah sendukkan bubur yg Mama dah siapkan...bubur baby pun terasa cam sedap ok dibulan2 pose ni. Padahal ada carrot ngan ayam je.

Satu sudu dia layan..2 sudu dia still layan..masuk sudu yg ketiga..dia dah kemam mulut dia..lagi kuat dia tutup mulut tu. Sabar MakNgah. MakNgah pun kasilah dia layan iklan kat tv. Dia mmg suka layan iklan ok..pastu kalau kat tv tu cerita ada org lelaki ckp dia x heran..tp kalau tetiba dialog tu fomfuan yg ckp..laju je dia toleh ok..gile gatal.

Dia still taknak bukak mulut. Bubur yg dlm mulut tu pun dia tak telan lagi. MakNgah dah nak marah ni...tapi nak jadi MakNgah yg baik kene ckp lembut2. Tapi ni stock tak makan saman ok. Skali aku sergah dia. Terkejut dia..(dlm hati cam kesian..tp gile sikit dia makan..camne nak besar kalau makan 3 sudu je)

Fenat tau nak jalan dari hall ke dapo..nak amik bowl pastu nak gi kat wet kitchen tu..nak capai sudu..nak capai air..(mcm beso sgt umah)

Muka Yayan yang jam lepas kene sergah..

Tengok tu..dia siap stare kat aku lagi. Siap jeling lagi..wawawa..umo baru setahun sebulan ada hati nak jeling2 MakNgah ye.

Bila aku bebel marah2..dia tunduk kepala camni..boleh??

Siap landingkan kepala kat kosi lagi..sebab xnak bukak mulut. Mata tetap nak tgk camera ok...dia dah terbiasa ngan keadaan ni dari umo dia sehari lagi. Sudahnya aku fed up..tunjuk je botol air dia..time tu baru nak senyum2..geget kang baru tau. Kecik2 dah stubborn

Kesimpulannya..mama ckp prangai dia sama cam prangai aku time baby dulu. Cumanya mama kata Yayan far more better than me...huuhu..sebab aku ratu nangis ok. Celik mata nangis..makan nangis..mandi nangis..nak tido pun nangis..pendek kata nangis nangis nangis

No comments: