Hari Mengemas Sedoniaaa

Balik keje tadi ntah apa kene rajin sangat aku ni. Aku gi masuk bilik study aku yang jugak merangkap bilik sembahyang, bilik letak baju lama, bilik letak pinggan mangkuk. Tapi aku xlah mengemas semuanya. Yang lain2 tu duduk cun2 dlm lemari tinggalnya buku2 aku yg duduk kat open shelves yg agak terbuka..so cacat sikitlah pandangan mata aku yang rabun ni.

Banyak notes yang aku rasa mcm malas nak simpan. Notes masa Diploma dulu pun ada lagi tau. Rasa mcm aku tak pernah pun bukak notes2 ni. Melainkan notes pasal tax, account...sebab kengkadang kat ofis mcm blur...jadi bile balik kenelah bukak notes lama. In fact skrg ni buku text Company Account & Company Tax dah secara rasminya dapat satu tempat kat ofis aku..selamat rak buku kat rumah.

aku tinggalkan buku2 text yang agak mahal je..hhahha..walaupun rm50 tapi tetap mahal time2 study dulu ok..

buku kale merah paling tepi yg agak2 dah koyak tu sebenarnya buku resepi mama. She gave it to me..byk membantu ok. Yang tak seronoknya pasal buku ni..ada resepi ba alif ba ya tu je..yang lain2 tip top. Buku sebelah buku merah pun buku resepi mama gak. Yang ni mama x kasi tapi aku dengan selambanya menibai..standardlah ckp pinjam kejap..last2 jadi mcm aku punya. Pastu yang sebelah buku resepi kale biru tu pulak AUTOGRAPH aku time SPM dulu. Aku still simpan lagi ok. Bila baca rasa mcm kelakar pulak.

Inilah note2 lama yang aku dah ikat2 nak jual kat org suratkabar lama tu...time tunggu taknak pulak apek ni muncul...

My SS14 buddies..still remember this book?? Kalau tak ingat harus korang x pass subjek ni kan..hahaha

Nilah antara stroke2 pertama yg kite blaja selain dari b, p, t, d...dulu slalu gak kene panggil ngan En. Rijal (dia tulis SEE ME kat buku s/hand tu..) sbb tulisan aku x sama beso..

Masih boleh baca tulisan2 ni?? Merangkak jugak aku membaca sebab kalau kat ofis biasanya aku guna s/hand tuk perkataan yang slalu sebut cam system, customer, delivery, purchase..hahha..jadinya banyak shortform2 yg aku dah lupa. Bila terjumpa buku ni excited pulak nak membaca balik tulisan2 cacing ni.

No comments: