I'm Bored!!

Lambat pulak Mr. Kay amik aku arini. Dah dekat kul 5.15 ni. Hari mcm nak hujan.
Orang lain kat ofis ni sume dah blah. Tinggallah aku sensorang mcm org bodo yg dah tak tau nak buat apa. Sampai satu tahap aku dah xtau nak surf apa kat internet. boley?? Jadi cam blur gile.

I took out my handphone yg x brapa nak canggih and give a snap here & there. Nasib baik aku xde Nikon ala2 Filla tu. Kalau tak harus jugak setiap angle ofis ni aku snap. Zoom in zoom out..hahahha..gilosss.

My workstation yang x berapa nak kemas ni. Tu aku x snap bwh meja lagi. Ada 2 kotak paper A4 tu..aku pun dah lupa apa isi kotak tu..tp mcm malas nak periksa hahah. Pastu ada personal hard cover file..ada bakul sampah yg dah nak penuh..aku suka buang kertas ok..sikit2 aku gomol pastu buang..nyemak je atas meja aku..pulak sume org suka letak ketas atas meja aku..ingat ni tempat pembuangan sampah ke??

While waiting for Mr. Kay..aku trylah bukak email2 yg dah lama kat inbox tu...aku kene bukak folder asing2 utk org2 yg rajin anta email..sebabnya kalau x buat camtu akan ada beribu2 email kat inbox aku..nanti aku gabra nak mencari email yg penting2. Namapun seketeri jadi segala mak bapak email kat ofis ni aku yg handle.

At last lebih kurang kul 5.30 Mr. Kay call suruh turun. Huhuhuhu..camno acik nak masak ni. Agak eh kul beghapolah nak sampai kek umah tu ngan jalan jam cam ni ha?? Sudah eh den boli yolah kuetiow & mi goreng dan jugak ayam percik yg agak best utk berbuka.

Lepas berbuka, aku pack2 bag utk balik Seremban. I was not in the mood nak balik Seremban sebab last Monday baru je balik...tapi Mr. Kay ada keje kat Melaka besok. Dia takut penat drive all the from KL to Melaka dibulan pose ni. Alasannya..takut ngantuk. Cuba kalau boleh merokok .. mesti sanggup...kan kan kan??

Sampai umah Mama..Acama dah tido kat dlm bilik aku. Aku pun secara senyap2 letak bag takut dia terjaga. Ntah mcm mana tiba2 je aku tengok dia dah bentang toto kat second hall tu. Dia suruh aku tido kat dlm jugak. Dia kata cucu menantu dia x elok tido kat luar huhuhuhuhu..macamlah cucu menantu dia tu bujang teruna..

No comments: