Me Membebel..

Semalam cuti sebab gi amik driving test. AKU LULUS kali ni..yahoooooooooooooo

Morning around 7 I took bus to Bdr. Tasik Slatan LRT Station. Turun je tangga cun2 komuter sampai. Selamat xyah tunggu2 ni.
Arrived S'ban about 8.20 and my instructor was waiting for me sambil melayan newspaper kat Petronas opposite Terminal 1. Menggelegak jantung aku jalan laju2 dari KTM ke Terminal tu. Banyaklah jugak kalori yang terbakar. Tu yang tetiba je rasa sluar cam longgar hahaha..

Cikgu Nasir (my instructor) suruh aku drive all the way from Petronas to Inmaju. Gigil aku ngan jalan yg agak penuh ngan kereta. Tapi I managed. Bangga...kembang idong jap. Sampai Inmaju..gi amik test card..tengok my test will be at 2pm hua hua hua..so long arr to wait??
Sementara nak tunggu tu, Cikgu suruh aku praktis drive. Dapatlah buat 4 round kat laluan ujian tu..sampai dah nak hafal dah kat mana nak on signal, kat mana nak brek, kat mana nak tukar gear..hahahha. Since tak ramai sangat candidate for today akunye turn test dipercepatkan. So, aku start test at 12:17pm.. and by 12:37pm I reached Inmaju back. 5 minit awal dari jangkaan..but I'm not speeding. I got 18 points for this time. Kesalahan aku pada kawalan break & signal. Hahahah..dah kasi signal pastu tak reti2 nak padam..ko ingat makcik JPJ kat sebelah tu nak tolong padam???

Time balik..cikgu hantar aku kat Terminal. Aku ingat nak shopping hadiah sikit. Hadiah Ina masa menang quiz tu pun aku x beli lagi..hadiah hari jadi aku yg DRA sponsor pun x bli lagi.. Sampai kat Parkson tu..mcm takde apa yg menarik perhatian aku. Sudahnya aku kluar nak gi KTM station. Aku haus. Dengan muka yg agak tak malu..aku gi beli air 100+..nasiblah aku ni ala2 dayang senandung sikit kale...so org x prasan sgtlah. Tapi aku takdelah minum depan org ramai tu..aku minum kat mana tau??? jap lagi aku ckp

Pedestrian Walk yang menghubungkan Terminal and KTM..jauh jugak nak jalan

Laluan yang agak panjang dan yang paling penting line clear untuk aku bukak botol 100+ aku hahahah..kat sinilah aku teguk air tu mcm dah 3 hari x minum..haus ko..
Adoyaiii..jauhnya lagi nak jalan..Cisss..mengalahkan org pose lak ngengada dia. Dalam gamba ni nampak mcm redup je kan..hakikatnya diluar kamera..panas terik

Aku kena kejar tren ni. Tapi perjalanan agak jauhlah jugak..Aku jalan dengan lajunya tp by the time aku sampai kat pintu masuk station..keretapi tu pun dengan bangganya menutup pintu dan blah..huaaaaaaaaaaaa...
Jadinya terpaksalah aku naik komuter seterusnya ni. Apsallah parking kat seberang sana. Aku dah kene panjat flyover tu pulak. Gigil lutut mak ni..
Sampai Bangi Station tren stopped due to power failure. How long should I wait in this hot weather? Nasib ada story book utk aku layan. Dekat 40 minit menunggu akhirnya tibalah tren lagi satu untuk angkut ktiorang ni kek station sterusnya. Aku rasa failure tu utk rel yg tepi tu kot..sebab rel tengah tu elok je ketapi ni lalu. Tapi lantaklah bukan keje aku nak mikir benda2 ni..yg penting aku sampai rumah dengan slamatnya untuk sekali lagi membelasah air..hahahha..
Kesimpulannya harini aku bahagia sekali..sebab aku lulus.

No comments: