Puasa Day 1

Selamat Berpuasa

Pagi tadi sahur kat rumah Mama. I'm the chef ok..tp gamba x sempat snap sebab rushing nak makan. Time's up

Around 12pm we went off to Malacca. Since today is the first day fasting...Mr. Kay plan nak bukak pose kat rumah Abah. Lagipun xde sorang pun yg balik rumah abah this week. Sian abah bukak berdua je ngan makcik.

Reach Alor Gajah around 1 singgah umah abah jap. Ingatkan nak ajak abah gi Jusco. Today is the last day for SALE I guess..skali tu abah xnak sebab abah kurang sihat. Makcik jelah yg ikut. Sampai Jusco aku tengok mcm x menarik je baju2 yg disalekan tu. Ala-ala nyonya gi pasar je. Cis kelentong betul. Cuba kasi discount kat baju2 yg latest sikit..ni baju yg zaman bila punya yg didiscountkan pun taktau.

Aku cuma bli selai baju yg tidak didiscountkan. On the way nak kuar tu ternampaklah pulak Body Shop. Dah nampak baru teringat lipstick aku dah habis. Dah sampai takat kena calit pakai jari ok..punyalah banyak lipstick lain..lipstick BS ni jugak yg aku kenan. Dah sampai dalam BS lupa pulak nombor lipstick aku. Sekali tu aku blasah jelah amik kale yg aku rasa berkenan. Bila dah banyak2 camtu cam tak terpilih pulak.

Promoter tu ayat aku..suruh bli barang rm110 and above leh dapat discount 10% or dapat free lifetime membership. Aku pilih membershiplah. 10% discount 11 hengget je. Ah. So aku bli scrub body shower (lepas ni kalau tak halus mulus kulit aku taktaulah nak ckp) and also minyak wangi. Perfume ni ntah bila tahun nak abis. Yang dulu tu siap kasi kat mama lagi..sebab aku malas nak calit2..sume nak mudah.

Photobucket

Sedap gila bau body gel ni. bau strawberry..rasa mcm nak makan je

Sampai rumah abah around 4. Tengok abah tengah masak. Tinggal nak masuk sayur je pun dalam masak lomak abah tu. Tak guna betul menantu abah ni. Anak2 abah yang lain kalau balik mesti dorang yg masak, tp kalau aku yg balik abah yg kena masak. Ish ish ish. Tapi abah masak best. Superb

Photobucket
Sup Ikan Merah yang marbeles

Photobucket

Masak lomak putih sayur manis

Banyak lagi lauk yang ada..tapi segan pulak nak snap sebab aku tengok abah dok perati aku belek2 lauk atas meja. Dahlah malas masak....pastu ada hati nak amik2 gambo..huhuhu

Photobucket

Yang ni bukan juadah berbuka tapi susu Omega aku diwaktu malam dirumah aku sendiri...hahahah. Ini untuk melancarkan pembuangan esok hari

No comments: