Puasa Day 6

I can't perform my puasa today. Dapatlah berpuasa 5 hari. Tapi nasib gak malam semalam dah muncul bendera ni. Takdelah ralat sgt. Penah skali tu lagi 1/2 jam nak buka..bendera tu dengan bangganya berkibar. Meghoyan mak time tu.

Mr. Kay went to Melaka meeting his client. Kalau masyuk alhamdullilah..ado duit rayo. Tapi kalau xde pun no hal. So since perginya dah petang, maka tidaklah dapat Mr. Kay berbuka kat rumah mama. Dia sure buka rumah Abah punya.

Harini Mama suruh aku masak. Mama nak makan asam podeh Melako dan dengan bangganya aku kluarkan skill asam pedas aku. Mama kurang sikit bab2 masak asam pedas ni.

Asam Pedas Berempah Ikan Kembung + Tenggiri. Blasah je segala ikan yg ada..

Oyster Sauce Baby Kailan with Sliced Chicken..panjangnya nama menu aku..hahah

Yang ponting...ayam belado ala MakNgah

Daniel berbuka dengan Burger. Mama kata dah 5 hari dia berbuka dengan burger..muka pun dah nak benyek mcm burger. masa 1st pose tu je dia request mi goreng. Since itu first day dia puasa dlm hidup dia so Mama pun perkenankanlah permintaan dia tu. Budak kan..kenelah kasi moral support sikit. Kalau dah tua2 ngengada gak..humbankan je kat tong sampah org tu.

Itulah saja lauk berbuka utk hari ni. Very the simple.

No comments: