Puasa Day 9

It's Ina's birthday today.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU INA..

Again today Mr. Kay fetch me when the clock turn tu 5.40..wwawa..
Kul brapa nak sampai rumah ni sayang? Jalan jam

Masuk je dlm kereta Mr. Kay dah order dia nak makan apa. He wants Nasi Goreng Cina. Nasib balance nasi semalam ada lagi kat dlm fridge..so tinggal nak kuarkan je. Bawang sume mmg dah siap blend.

Tadi gi pasar jap bli daging & kacang panjang. Pastu aku ngan gatalnya amik Maggi...itu untuk tekak bini dia ye.

Nasi yang digoreng sendiri oleh Mr. Kay. Agak menarik rasanya...betul ni tak tipu punya

Ubi kayu ni dah lama dah bertenggek kat dapur. Last week masa balik Melaka makcik pack kan 2 tongkol ubi ni. Aritu dah buat sambal ikan bilis dah..konon2 lepas sayang balik terawih nak lah rebus ubi ni..tapi hampeh..bantal lebih dulu jemput aku..

Sambal ikan bilis aku yg so-so je rasanya. Aku ni kan ada masalah masak sambal. Harini punyalah walla..tp kalau suruh masak lagi besok or lusa..mesti lain lak rasanya. Apsal?

Suka aku tengok Mr. Kay makan..beriya2..dia kata kalau ada Kopi O lagi best. Tapi memandangkan time tu menunjukkan pukul 9.50 malam..agak2 kalau buat kopi kul brape nak tido?? Jadi marilah makan ubi cicah sambal bersama air anggur. Oklah tu kan

No comments: