Dinner with family

Dah lama tak makan sefamily.

Tipuuuuuu...

Semalam tu kat Melaka makanlah jugak kat Oldtown White Coffee tu..tp kire makan jenis ala carte..ni nak makan serve punya. Gile ngengada. Sume ada except Ayang. Dia sibuk ngan awek dia. Lantak kolah Yang..yang penting perut angah konyang.

Sebelum gi makan..harus gi Jusco dulu. Aku pun dah jadi cam Viruspadu gak..duta Jusco..sikit2 Jusco..sikit Jusco. Nak beli lap kaki pun gi Jusco gak. Ko ingat laki ko kayo ko? Aku nak bli handbag..tp tak jumpa yg cantik. Aku nak yg lembut & besar..bile jumpa kale lak takdo..yg ade cuma kale putih. Aku tak reti pakai kale putis ni. Sekejap je bag tu suci nanti. Alih2 bukan aku tau yg shopping, Mr. Kay yg hover shopping.

Pikir punya pikir..we decided to have our dinner at Seaview Restoran. Keluarga aku mmg gile makanan chinese style..kecuali my BIL..tp dah majoriti menang..nasib kolah yo hahahhah..

Photobucket

Ikan Jenahak Soy Sauce Steam (gamba ni diamik sebelum dorang tambah soy sauce..gile kedekut sos tu..jadinya suruhlah dorang tambah gravy tu)

Photobucket

Ni pulak Siakap 3 rasa (khas tuk BIL aku) dia tak reti makan ikan steam2 ni. Dia makan sikit je..yang lain kitorang bedal..(Mr. Kay antu ikan ok)

Photobucket

Sizzling Bean Curd ... yummy

Photobucket

Fried Baby Kailan with Oyster & Garlic Sauce (this time agak tawar)

Photobucket

Kesemua lauk pauk yg diorder..eh ada lagi tomyam kat blakang tu & mama's faveret dry chilli sotong..tp sumpah tomyam dia x sedap harini.

Lepas makan kitorang siap complain lagi..kata lauk harini kurang enak. Mmg serius kekurangan rasa. Aku dah byk kali gaklah layan tekak kat sini..so far ni first time lauknya agak kurang power.

No comments: