Get Together

Balik dari pasar..cepat2 aku salin baju and start with my next agenda. Alah..masak je agenda seterusnya tu. Tapi sebelum masak kenalah kupas bawang, potong sayur, tumbuk sana..blend sini. Aku bab masak ni slow sikit..kene buat satu2..ntah bile nak buat multitasking time memasak ntahlah.

Steamed Chicken. Kan dah cakap aritu Mr. Kay kata sedap ..so dia suruh buat lagi utk jamu adik bradik dia pulak..kembang montot i tau..hohohoho..

Ikan bilis berlada yang tersangat pedas tapi mcm manis. Aku dah tak reti nak modify2 lagi dah..blasah jelah

Sup suhun & fucuk. Sepatutnya buat tomyam..tapi tetiba kat pasar Mr. Kay kata buat sup suhun je..oklah whatever..asalkan habis

Mix vege.

Sebenarnya ada lagi menu aku..tapi cam x sempat nak snap2..byk benda wo nak buat

Menu for today's get together
- Steamed Chicken
- Mixed Vege
- Ikan Bilis Berlada
- Umai Udang
- Ayam Goreng (ni agak rentung sikit)
- Telur Dadar Bawang
- Telur & Ikan Masin
- Petai (ni tak masak..just jadikan ulam je..)
- Air Anggur & Kopi O


Mari bersantai sebelum makan. Ni sementara nak tunggu Umi & Adik

Akhirnya..makanlah dulu sebab adik still kat rumah lagi. Baru nak mandi hohoho..

Biras aku..Fie & Aimi

Lebih kurang pukul 5..sebagai org terakhir datang, adik kenelah jugak jadi org terakhir balik. Mr. Kay ngan aku start mengemas mana yang patut..tak banyak pun nak dikemaskan sebab aku ada ipar duai yg sangat bagus. Makan basuh sendiri..

Aku pack2 baju sebab kitorang nak gerak balik Seremban pulak lepas ni. Besokkan Deepavali..mestilah gi beraya umah nenek aku. Tup tup..muncul lak adik As. Sian dia..dah xde lauk utk aku nak jamu dia. Ko makan kuih ghayo tu yolah dik yo..sapo suruh datang x kasi warning dulu??

Yang baju belang2 tu adik angkat kitorang. Kitorang jaga dia dari dia baby lagi. Indah sungguh saat tu..tetiba dapat adik baru wahhhhh..best


Dan bile dorang sume dah balik..inilah muka kepenatan, keletihan tuan rumah. Penat yang syok sebab rasa cam puas je. Aku masak sendiri kasi org makan. First time jugaklah sepanjang aku jadi ipar dorang selama 4 1/2 tahun ni aku masak the complete set of food. Kalau tak tu..dorang datang umah aku..tapi Kak Chik yang tolong masak. Aku jadi co-chef je. Sila bangga ngan aku ye.

Thank you sayang sebab banyak tolong. In fact Mr. Kay yang goreng ikan bilis, goreng ayam, and goreng2 apa2 lagi yang patut

No comments: