Gigi sapa ni wei??

Punyalah banyak gamba lain yg boleh aku snap..aku nak jugak amik gamba ni. Ni baru gigi belah atas ye .. gigi belah bawah kalau aku tunjuk lagi haru.


Tapi ni gigi sapa???

Gigi aku? Eh bukanlah. Mama kata gigi aku gigi kapak

Ada cite tau pasal gigi ni. Mendiang atuk aku dulukan dia ckp..kalau kat sekolah ada org kacau..gigit org tu (akukan ada sebaris gigi yg agak tersusun rapi gitu..hahahha sila muntah ye.) So, memandang I've got a green light from Mutica (my grandfather)..aku pun apa lagi..org sakat aku sikit je..aku gigit. Dorang tak kasi aku main jongkang jongket je aku gigit. Sekali tu yg paling impak maksima..cikgu aku marah aku..ngan cikgu2 tu skali aku gigit. Sudahnya cikgu tu hantar aku balik. Ni cerita ceriti masa aku tadika dulu. Aku tadika kat Tabika Perpaduan Kg. Abuk. Kepada kengkawan yg aku penah gigit dulu..aku mintak maaf ye. Ni hari raya ni wei..jomlah kite bermaaf-maafan.

Abg sedara aku kat S'pore sampai sekarang ni still panggil aku BESAR GIGI (bukan gigi besar tau...tapi besar gigi) lawak tul. Ni mesti case dia translate direct from English to Malay.

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Nilah pemilik sebenar gigi yg buruk kat atas tu. Atas bawah camtu gigi dia. Bila dah besar kang harus jugak tergedik2 nak pakai braces. Masa kecik time nak gigit2 benda tak ingat. Abis segala mak nenek besi ko gigit. Amik ko gigi sempong sana sini.

Apa pun rupa gigimu..Mak Ngah tetap ckp Yayan comel. Dah nama pun anak buah aku..mestilah aku ckp comel..hahahah..

No comments: