I've been Attacked !!!

Who attack me?
Man? Woman? Stranger?

Hahhahaha..Viral Fever yg attack aku.
Isnin mmg aku saja amik cuti sebab dalam pale otak aku..aku nak cuci2 baju, kemas2 rumah..kata raya kan..sekali tu masa OTW balik from Seremban ke KL tu..gile gigil2 badan ni. Dalam keta ditengah2 hari yg panas terik, aku gi slowkan aircond ke tahap yg paling slow gile and pakai sweater.

Sampai rumah, satu badan aku sakit2, tangan kiri dah start kebas2..takut gak time ni..ingat tetiba nak kene paralyse ke apa ke kan..(negatif sungguh aku ni). Makan ubat demam yg mmg ada kat rumah. Kejap tu aku baling segala selimut toto yg aku pakai. Berpeluh2. 3 jam kendian..gigil balik. Adoyaiiii..main2 lak dia. Besok aku cuti tau. Nak kemas2 umah..pastu nak gi jalan2..takmo ar demam.

Pagi Isnin tu demam x kebah lagi..gilah Klinik faveret aku kat area rumah ni. Klinik Mano (Mr. Kay ckp nak sebut tu kono ikut loghat neghori yo)

Klinik apo?
Klinik Mano..
Klinik Mano?
Ha lah..klinik mano..

Sudah eh kat situ yolah yo..tak ke mano-mano..

Sebab apa aku suka gi klinik tu..(sbb doctor tu ensem..). Ampun ye Mr. Kay..tp doctor tu mmg ensem kan?? kan?? Umo dia dalam 40++ gitu..tp idong dia mancung, senyum dia manis..adoyaiiii..

Ubat2 yg aku kene makan. I'm not sure whether to continue with the antibiotic or not. Muka aku jadi cam sembab and kepala aku cam weng sikit. Harini aku dah stop makan ubat batuk & ubat selsema..tp still weng lagi. Apakah antibiotic itu puncanya?

Haritu masa gi klinik Dr. Mano yg ensem tu kan..doctor tu suruh aku batuk sebab dia nak cek tahap 'keparauan batukan' aku tu. Aku tengah ngadap muka dia..kire cam mata bertentang matalah kan..(Mr. Kay pun ada kat dlm bilik tu jugak..jgn salah sangka ye..). Boleh tak kalau lepas dia ckp je aku terus batuk kat depan muka dia. Betapa tidak bagusnya prangai aku ni. Aku jadi cam biol je..dia suruh batuk aku terus je batuk...takdelah nak batuk sambil tutup2 mulut ala2 wanita ayu ke..batuk sambil palingkan muka ke arah lain ke..sian doctor tu...terkene tempias ke tak tu ntahlah yek..
Hari Selasa pun aku still cuti lagi. Kirenya cuti semalam dibawa ke harini sebab semalam dapat MC. Boleh tak kalau Mr. Kay tanya "besok nak cuti lagi ke?"..wawawaa...nama bini awak berbintikan ARSHAD ye..bukan berbintikan HAMDAN ..

No comments: