Jumpa...Lapar & Makan

Ntah apa2 je tajuk aku ni. Takde idea nak kasi tajuk apa sebenarnya.

Pagi Sabtu, Mr. Kay kene gi ofis. Ada customer dia nak barang urgent. Kenalah pegikan..ada customer adalah extra income for him...and myself pun tumpanglah 2 belah kaki skali..hohoho.

Pagi tu aku buat kerja2 rumah macam org lain..menyapu, menyidai kain, mengemas dapur tapi aku tak mengemop & mencuci tandas. Malaslah pulak rasanya.

Mr. Kay janji nak bawak aku ke tempat yang aku nak pegi tu. Janji harus dikotakan. Yelah lagipun aritu masa aku nak gi JCard Day kat OU tu..last minute takleh lak pegikan. Mr. Kay fetch me around 1.20pm camtu..aku dah lapar sebenarnya sebab pagi tadi x breakfast langsung. Minum air suam je..amalan yang sangat sihatkan.

Tapi Mr. Kay kene jumpa sorang lagi client dia. Alahhhhh..dah lapar ni. Jumpa pulak kat area2 The Curve tu

Inilah customer dia yang nak 3 bijik mic..buleh lak borak2 isap rokok sebatang

Lepas jumpa customer harus gi bank dulu..kasi bank-in duit yg customer bayar. Aku pantang nampak duit..banyak aku nampak..lagi banyak aku habiskan. Lagipun kan nak gi ke tempat tu.

Kebetulan kitorang kat area Damansara tu, Mr. Kay ajak makan kat kedai Nasi Ayam Hailam kat Uptown. Lama dah x makan kat situ. Rasanya since my office moved to Kelana Jaya.

The restaurant

We ordered both type of chicken..fried & steamed

Fishball soup

Oyster Baby Kailan yang sangat sedap

Tadaaaa...

No comments: