Aku jadi bibik lagi

Tiap kali aku balik Seremban...aku pasti akan jadi bibik. Aku bibik terhormat..mama lagi teruk punya bibik..dia kene siapkan barang and aku tinggal masak je. Kire aku bibik ada class sikitlah. Tapi kengkadang tu mama buat bodoh je duduk kat dapur tu borak2 ngan aku sambil aku ni berlari ke dapur ke dalam..terkangkang2 masak..hohooh..mama jahat tau..suka mendera anak dia ni.

Korang jangan pulak ingat aku ni x respect mama aku, bila aku panggil dia bibik. Aku ngan mama ni dah mcm kawan tau. So, kalau kitorang bergurau mmg biasalah guna perkataan bibik and macam2 lagi. Tapi yg pastinya mama aku boleh bergurau camtu ngan aku ngan arwah Mimi je..ngan along no way...sebab along aku adalah seorang manusia yg sangat sensitif & sangat strict.

Masa gi pasar tu Mr. Kay dah order nak makan apa..biasalah lauk2 yg dia sukalahkan. Ade ke org order makan lauk yg dia tak suka??? mesti dah buang tebiat org tu kan


Sup suhun, fucuk & potato yg dah jadi pekat sebab kekurangan air

Ikan bakar cencaru. Besar gile ikan ni sebenarnya. Aku bakar dalam oven je

Kangkung goreng belacan

Pucuk ubi rebus. Daniel kata ni sayur rumput
Ayat dia "Sayur rumput ni abg makan kalau ada goreng air2..kalau mcm benyet2 ni abg x makan" hahaha

Sambal belacan yg terlebih sikit tahap kemasinan

Peria katak

Ada lagi sebenarnya..telur dadar tapi lupa nak amik gamba. Memasing dah lapar sebab dekat kul 2.15 baru sume org dapat makan. MakNgah slow sikit bab2 masak ni..so terimalah nasibnya

No comments: