Aku Punya Pasallah

Sebenarnya aku tak nak letak n3 ni kat sini tapi sebab aku mcm pedih hati je bile teringat mende ni..so aku kene luahkan. Berat wo dada ni disebabkan manusia lalat mcm pomps itu.

********************

Pagi tadi masa aku login..aku nampak ada byk comments to be moderated and one of it buat aku betul2 terbakar.

Aku tak taulah sapa pompuan lalat ni yg tetiba brani cakap tapi tak brani nak tonjolkan diri. Setakat tulis nama ko ODAH..ko ingat ko buleh sesuka ati je nak kondem org??? Kalau brani kasi link ko tengok..aku nak tengok apa rupa org yg suka kondem org ni.

Lain kali cik ODAH..kalau nak kondem org pun baca betul2 apa ayat org tu type dlm posting dia..yg ko ni baca awal..baca ujung tetiba nak summarizekan posting org pehal??? Aku tak kisah kalau org nak tegur aku cara baik..kalau nak ajak org kearah kebaikan..tegur dengan cara baik..kalau ko tegur org guna bahasa yg macam tu..ko sebenarnya tergolong dalam kategori apa???

Si mangkuk ODAH sengal ni..gi komen kat entry aku pasal aku bertudung masa bulan pose tu. Aku cuma cakap..aku tak hingin pakai tudung kale PINK. Aku tak cakap pulak aku TAK HINGIN PAKAI TUDUNG. Aku dah balas dah komen dia kat n3 tu...and kalau ko rasa brani sangat silalah jawab.

Ko kalau nak tegur aku (org yg ko tak kenal ni) ke arah kebaikan..dipersilakan. Aku terima teguran, kritikan, komen..tpi gunalah bahasa yg elok, yg molek..bukan guna perkataan BANGANG, BODOH, JAHIL.

Takde sapa yg tak punya cita2 and I'm one of it. Aku ada cita2 nak bertudung tapi sebelum aku buat perkara2 ni byk benda yg aku kene betulkan. Takkan aku nak bertudung dikepala pastu aku still maintain pakai baju nampak bentuk badan?

Jadi CIK ODAH...aku tak perlukan LALAT mcm ko dalam blog aku sebab aku rasa blog aku tak busuk. Ko gilah hurung blog2 busuk lain yg berlambak2 tu

3 comments:

Mrs Mommy said...

Hi Shiela, memang ramai orang yang mcm nie sebenarnya...merata-rata !kita tak kacau dorang tiba-tiba kita pulak yg kena, kalau tegur secara baik tu munasabah lah jugak, ini nak tegur orang tapi rasanya diri sendiri tu yg dulu patut diperbaiki...

Kasih Aleeya said...

yer shiela.. aku sokong ko maki hamun lalat tu..kalo aku pon aku flying cick satu kali..sudah..senyap!!hehehe..

sheila said...

mrs mommy,
yelah kak..sy x kesah kalau nak tegur but make sure ayat yg digunakan tu mestilah sth yg boleh buat org insaf..ni guna ayat mcm org x gi skolah..hish

filla,
puas hati wei aku bile dah buat camni..geram tul aku...tetiba je nyibuk lalat busuk tu