Aku Sangat Sibuk

Balik dari pasar...kite2 ni pun berhempas pulaslah menyiang apa yg patut. Tapi tu pun main tipu gak sebab beli bawang, ikan bilis yg dah berkopek. Zaman serba canggih ni kan..sume kene cepat dan efisyen. Aku sempatlah bermandi-mandian dulu sebab pagi tadi x mandi masa gi pasar..aku buat ala2 P. Ramlee je gitu



Ni Kak Chik Maria..kire biras aku lah. Tengah sibuk menggoreng ayam untuk kak lang wati projekkan jadi ayam goreng kunyit


Tetiba disatu sudut..MakNdak sibuk nak bergambar ngan scorer yg dapat 5A masa UPSR ..anak bujang kak lang yg menjadi pujaan ramai. Tapi serius mmg ramai budak pompuan kat sekolah tulis surat cinta kat dia. Aku baca surat cinta yg kak lang berjaya rampas dari dia..hohoho..gelak sakan aku dalam keta masa nak gi pasar tu. Sungguh advance budak sekarang..dah tu tak malu lak bebudak fomfuan tu. Siap cakap..."Adam, I harap u boleh terima I sebagai girlfren U"..hohoho....gilo tak ayat itu?? Tapi yg lagi best..tulis surat cinta pakai pensel hahahhahah

Dan yang lebih mengharukan..diruang dalam rumah..misteri puaka nyiang rapik telah terjawab bile 2 ipar aku ni main karom. Dia punya mengilai tu satu alor gajah bergegar...

yeah...focus itu penting..come on kak lang..u can do it. "Lang..ayam kat dapur tu memanggil2..gilah ke dapur ..sian kak chik sorang2 ni.."


Lauk untuk kenduri

Nasi Putih (Abg Zul yg masak)
Lemak Cili Api Perut & Rebung (Kak Chik Ros yg masak)
Asam Pedas Ikan Cencaru (Kak Lang Manisah yg masak)
Ayam Goreng Kunyit (Kak Lang Wati yg masak)
Pajeri Terung (Along yg masak)
Sambal Belacan Mangga (Kak Chik Ros yg buat)
Teh O Panas & Air Sarsi (Ida yg buat)
Buah Tembikai (Kak Chik Maria & Ida yg potong)


Aku buat apa???


Buat bodooooooo????? Salahlah korang ni..suka tau ckp camtu kat aku..aku ni in-charge bahagian potong memotong...siang menyiang..sebab kalau aku yg masak aku xtaulah apa rasanya nanti. Tu pun bila aku tolong kacau2 lauk tu BanChik kata 18 titik peluh aku jatuh dlm lauk..hampeh

Aku sangat penat sebab bila malam aku nyer turn as usual basuh mangkuk..nak kemas2 lagi. Tapi aku beruntung sebab dapat ipar yg best2..ringan sama dijinjing..berat sama dipikul

2 comments:

choochet kalao ckp speeding giler ... said...

shiela ko mmg kuat membebel ke hah mase belajar duluk...

aku ase ko kuat bebel la kat sini :P

sheila said...

aku ni jenis byk ckp kalau aku dah kamcing gile ngan sumone...mcm housemate zaman dedolu..

tp lately ni pun aku rasa mulut aku cam pot pet je..faktor usiakah???