Akulah babysitter itu

Sunday is a day for me to become babysitter. Adik nak tumpangkan Aimi & Adli sebab dia nak cat rumah baru dia. Aku excitedlah..awal pagi tau aku dah bangun..sapu2 rumah. Yelah ada baby rumah kenalah bersih2 sikit..berhabuk nanti batuk2 pulak budak2 tu nanti.

Around 11 adik sampai. Nasib baik Aimi ni dah biasalah jugak ngan kitorang. So, dia xdelah kesah sangat Mama & Papa dia tinggalkan dia kat sini. Bermulalah episod MakNdak & PakNdak menjaga baby. Agak kalut gaklah especially time Adli nak tido. Mama dia kata ngerengkan dia pastu letak botol susu kat mulut..sure dia tido..tapi hohoho..dia dera kitorang. Dia xnak tido. Dia bantai nangis. And memandangkan aku masak time tu..so Mr. Kaylah kene tak over layan dia nangis. Mungkin dia x biasa kot ngan rumah aku.


Tapi Aimi relax je. Dia suka nak bercakap..tapi haram aku x paham apa dia cakap..dia cakap german ngan aku

Aimi baru bangun tido..tapi bila aku nak snap gamba adik dia..laju je dia masuk dalam itu gambar

The 3 of us

Adli sangat suka ketawa. Kite lalu depan dia pun dia gelak mcm kite buat lawak ngan dia

Aimi, kakak yg dah boleh diharap. Sila abaikan baju yg bergantung kat blakang tu. Kat luar tengah hujan so aku kene transfer baju2 tu sume masuk dalam

Petang around 5, we siap2 nak gi amik abah kat rumah adik, pastu nak gi amik kaklang kat Sucasa Hotel..nak gi visit banchik kat spital.

3 comments:

SaDi said...

sadi selalu jugak jadi baby sitter kakak... dulu laaa... sekarang... anak sendiri pun dah macam ragam... tak larat nak jaga anak kakak pulak... surrender.... hehehhehehehe :)

sheila said...

yelah dah ada anak sendrii..
ktie ni xde anak lagi..so harap org kasi can jaga anak dorang jelah..hahaha..

Anonymous said...

syokkan jaga baby ni
yg tak syok time kita nak tido dorang xnak tido