Malacca Night Z00

Last week masa ada makan2 at my house, Along Kay dah ajak kitorang gi melawat zoo malam kat Melaka. Kata orang Melaka..tapi tak penah jejak kaki kat zoo...apa hal pulakkan. Nak gi belah siang cam x lalulah pulak..panas..so kitorang plan gi malam jelah sejuk sikitlah kengkononnya.

Ni first time aku gi zoo. Penah gak cakap ngan Mr. Kay aku nak gi zoo..tapi dibantainya gelak kat aku..sian aku kan..I'm 29 tp x penah gi zoo

Zoo Malam Melaka ni bukak kul 8 ~ 11 malam. Harga tiket for adult is RM10 and RM5 for kids. Masuk2 je kitorang dapat naik the 1st tram. Sejuk sikit kene angin bile tram tu bergerak...tp laju tu dia jalan..apa mende yg nak ditengokkan kalau dah laju camtu bang oooiiii. Dah tulis kat entrance tu..no picture should be taken..tapi aku degil gak snap sana snap sini walaupun byk gambar aku gulap gulita & shaky

Gamba agak blur sbb aku guna nite mode..dahlah blur..shaky lak tu..tak puas hati. Ba nak la bli kamera huuuuuuuuuuuu


Mama with her walking stick...sian mama lutut dia sakit...tapi aku tetap nak bawak mama jenjalan gak..

In front of the entrance

gamba atas tram

maaf ye amoi kat blakang..aku nak snap gamba aku je..ko takyah posing2 kat blakang tu

me & my beloved mama..gamba agak shaky tapi tetap nak letak jugak

ryan, ayang, daniel & alya

daniel & mama

ini adalah ular sawa batik..aku rasa ular ni belum akil baligh lagilah..kocik yo

Iguana yang sangat besar. Lagi besar dari Ryan. Ni satu2nya binatang yg aku dapat snap dari dekat..yg lain sume menyelit kat celah pokoklah..celah batulah

Burung hantu yg besar

Giraffe..kagum betul aku ngan ketinggian giraffe ni. Akunye jakun & gayat lagi melampau dari Alya & Daniel hohoho...nak buat camnekan..makngah ko ni x penah gi zoo

dah habis pusing satu zoo tu..si kecik ni gile punya haus. Tapi Ryan ni memang..he can drink 1/2 mineral water at one time. Dia sangat suka minum air suam

Tengah merehatkan dan menyejukkan badan. Gi memalam pun panas berpeluh gak wei..

Mr & Mrs Kay yg dah berpeluh giloooo

Mrs Kay harus jugak kene enterprem secara solo in her own blog

Kesimpulannya, I'm not that happy with my first trip to zoo. Disebabkan ianya diwaktu malam dan kebanyakkan binatang yg ada dah syok tarik selimut nak tido..makanya hanya certain animals je yg we managed to see. Sangat tidak menarik ok keadaan itu. Terasa rugi

Rasa macam nak ajak Mr. Kay datang lagi next time tapi time sianglah.

No comments: