Our Healthy Dinner

Balance sayur masa buat makan2 last Sunday tu still ada lagi. Sebelum sayur2 tu turn to be YELLOW like HANTU DIGI tu..better do something with them. Tak elok membazir..amalan syaitonnnn

Kata laki bini yg sehat membesar bagai juara ni nak mengecikkan portion2 yg terlebih tu kan..so haruslah buat yg rebus2..stim2..kukus2. Jago badan..hohoho

Our first sayur for today...brokoli celur

Baby kailan yg jugak dicelur bersama minyak..lupa letak minyak bijan...kalau letak lagi marveles rasanya


Ni pulak tomato yg aku 'diced'kan and mixed well with mayo (mayo ni yg LOW FAT punya..) sume harus yg low2 gitu

And..kenelah ada cili potong kicap ni..kalau takde..tak tertelan aku sayur xde rasa tu. Bila ada ni barulah rasa..masin2..pedas2 sikit..terangkat

Kesudahannya...Mr. Kay lepas makan je terus blah tau...tinggalkan aku terkontang-kanting mengomeh pinggan mangkuk ni....huhuhuhu. Ingat ni kedai ke??

Pada sesapa yg kenal aku, dan tengok size aku still x berubah tu maknenya..aku makan benda low fat ni utk sehari dalam seminggu...6 hari lagi aku makan yg extra fat punya makanan hohohoho

No comments: