time dolu2

Aku di'tagged' oleh eya. Dah lama gak assignment tag ni..tapi aku cam xde mood nak berblog je lately...tu yg terkubur jap segala posting ni..

1. ms jaman kecek2 dlm drjh 1 - 6,kowang sll main mainan ape?KASI 3 je..cnthnye cm 'galah panjang'

konda-kondi
main guli
rounders (ni masa dajah 6..sangat femes game ni disana-sini)

2. mesti penah wat abg/kakak/adik marah kan..cube citekan dgn ringkas ape yg kowang buat smpi dowang marah cm nk mkn org.

ermmm apa yek. takde kot sebab aku tak rapat ngan along aku so masing2 buat hal masing...

3. penah kene pukul dgn mak/abah?mesti penah kan..sbb ape kene pukul n dgn ape?

mestilah penah..tp slalu kene pukul ngan mama je. Aca jarang pukul sebab akukan anak manja dia hohoho. Rasanya paling last aku kene pukul masa form 1. Kene pukul pakai tali pinggang sampai lebam2 satu badan..puncanya bangun pagi x gosok gigi aku dah leka main ngan kawan2 lelaki kat bwh pokok kelapak

4. kali pertama 'cinta monyet' kowang..kalo msh ingat name cewek or cowok sile nyatekan skali,mn tau dowang yg penah jd pakwe/makwe kowang terbace tagged nih..ha kan da jd 'jejak kaseh'

masa form 4 .. epie namanya..hohoho


5. 3 perkare yg PALING kowang X SUKE ms kowang skolah dulu.x kire la skolah rendah/menengah

tak suke gi skolah (ini yg paling penting)
tak suke time gotong royong
tak suke buat homework..mama kne buat spotcheck baru terhegeh2 nak buat

6. kasi name kawan2 yg penah rapat ngn kowang waktu skolah dulu,alah cm kwn sehidup semati la kononnyedulu mesti ade 'geng bas skolah' kan..
  • Selvarani A/P Raman. Ni jiran aku and aku mmg kamcing gile ngan dia dari kecik sampailah form 1. Tapi bile dia pindah..kitorang terlost contact..
  • Yap Yon Fei @ Nyonya. Ni partner in crime aku time zaman skolah dulu. Agak2 nak gi dating je..aku ckp ngan mama nak gi umah Yap..dia pun samalah jugak. Padahal.....
  • Ina. Ni kawan aku dari form 1 sampailah sekarang ni. Dah macam xde kawan lain je aku ni..balik2 muka dia..balik2 muka dia


7. penah x nmpk 'antu/mende2 halus'?citekan sket je.mksudnye bukan la nk kate antu,tp serupe itu la..hehe..kdg2 perasaan msg2 kan.

tidak pernah sama sekali dan harap2 aku tak jumpa ngan makhluk Allah yang ini.

8. penah ' tergolek dog' depan org?sbb ape terjatuh ye..malunyeeeeee

Pernah. Aku tergolek kat tangga dekat Terminal 1. Pastu adalah pulak mamat yg aku x tertengok muka dia ckp.."mesti pecah dara"..cilakak betul


9. kali pertame nunggang beskal

Aku tak ingat darjah brapa tp yg pasti sebelum darjah 3. Tapi bukan bawak beskal..aku blajar bawak beca je terus. Masa kecik dulu asal time cuti skolah je aku suka duduk umah makcik aku..kire makcik paling faveretlahkan. Dia niaga kat Benteng Seremban tu. So tiap2 org kat situ ada beca sorang satu..waktu dorang tido petang2 (yelah dorang niaga belah malam kan..) aku pun kerjakanlah beca tu sorang2..best wo


10. last soklan..nk tgk gambo kowang ms kecek buleh?

buleh tapi...next episode

No comments: