:: Andai Malang Itu Busuk Baunya ::

Pagi semalam aku cam excited lebih sikit time nak gi keje. Awal gaklah kitorang turun..dalam kul 7.25 dah masuk keta..panaskan engine.

Sampai kat persimpangan Desa Tun Razak menghala ke Tol Connought tu...kitorang kat belah kiri..and ada lori kat belah kanan. Kire kitorang betullah kat kiri..sebab lepas kuar kitorang mmg masuk kiri nak ke tol. Yang lori tu kat kanan..kitorang dah cun2 kuar..tetiba dia pun kuar terus himpit kiri..gilooo..body lori bahagian yg kayu tu cun2 je duduk kat atas bonet depan tu..kuat gile bunyi time tu..bayangkanlah bodi keta aku tu terkoyak camtu. Lori tu aku rasa dia x prasan kot memula yg dia dah benyetkan keta aku..bila dia dah payah nak gerak baru dia stop.

Hadoyaiii..skali mamat driver tu pun kuarlah. Tengok muka dia..alahai..cam x jadi je nak marah..very the nerd gitu. Mr. Kay malas nak bising2 kat tengah jalan..buat jem jalan je..so dia nak setel kat balai je. Kalau nak setel kat luar..gilo ko mamat tu nak bayar duit repair. Banyak benda kene tukar tu..pintu belah driver, bonet depan, cover yg atas tayar tu, bumper, lampu..pastu besi depan tu pun cam dah bengkok...sian betul aku tgk keta yg dah rompong tu. Terasa mcm dah jadi lori hantu bawak pasir lak keta tu...

Whatever it is..syukur Mr & Mrs Kay takde cedera walau sikit pun. Kitorang adalah org awam yg berhemah dengan memakai seatbelt. Hohoho..

Kitorang gi buat report kat Balai Polis Jalan Bandar..aku pun xtau napa Mr. Kay nak jugak buat kat situ...and aku pun tak tau kenapa aku gedik2 gak nak ikut buat report. Mr. Kay nak drop aku kat LRT suruh aku gi keje sendiri..tapi being me yg agak gedik nak berkepit ngan laki..aku tetap nak ikut dia gi buat report. Bukan slalu dapat peluang buat2 repot gini.


Sampai kat balai tu..buat report. Tak sia-sia aku ikut. Akulah jadi tukang type report..nak harap Mr. Kay type..dia patuk satu2. See ada gak gunanya aku ni. Yang melambatkan proses tu cuma time nak amik gamba je. Kat pintu tempat nak amik gamba tu tulis "KELUAR KE TEMPAT KEJADIAN". So, Mr. Kay ajak aku gi b/fast je sebab dah kul 10 x breakfast lagi apahal kan..bini dia ni dahlah empunya perut yg agak ngada2..lambat sikit masuk angin.

Masa makan tu aku prasanlah ada polis yg botak licin berspek itam..aku xlah bajet dia tu tukang snap gamba. Aku prasan sebab dia lain dari yang lain. Bila dah sudah makan..aku gilah balik kat tempat nak amik gamba tu..and tu dia...polis yg ketempat kejadian tadi tu is polis yg botak tu. Ini membawa maksud TEMPAT KEJADIAN itu adalah kedai makan...tempat dimana KEJADIAN KEBULURAN bertukar menjadi TEMPAT KEKENYANGAN...hahahha..korang paham ke apa aku cakap ni..

Minggu depan dah nak CNY..sempat ke settle claim Insuran sume ni..apa kenderaan aku nak pakai time cuti lelama gini? Ada sesapa bela unta or lembu or kerbau utk kitorang pinjam???

12 comments:

Eija @ Purple28 said...

aahh kalau bau busuk bolehlah kita baukan....sian awan..tapi nasib baik tak apa-apakan...

SaDi said...

laaa hai... sayangnyaaaa.... sabar ye my dear.... :)

sheila said...

eija,
sian kat awan ke kat kite..hohoho..

sadi,
tengah sabarlah ni..habis plan sume

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. teruk gak tu.. kesian sheila, so tak blh berjalan ler CNY ni

sheila said...

duduk jelah diam2 kat rumah..

manisz said...

aku ada lombu nak tak? aku kasi pinjam, tapi ko jgn sombolih plaks.. neway, aku doakan segalanyer berjalan lancar ok.. syukur tk der kejadian dasat atas korang..

Eija @ Purple28 said...

alahaiii sheila..typo errorla...kesian kat sheila sayang....hehehe..apa plan holiday?

sheila said...

sham,
lombu ko tu gomok ko kurus??
den nak yg buleh tampung tahap keberatan kitorang laki bini ni..heheh

eija,
CNY ni patutnya nak gi johor..tapi tgklah kalau keta siap..bulehlah jenjalan..kalau tak tu..balik semban jelah

U-jin said...

siannye ko...abih tu ko naik apa skrg ni...teruk jugak tu..

sheila said...

kak ujin,
kite naik van yg kite guna masa gi cameron dulu tu..

Aidaroha@Haida said...

syukur cuma keta je yg sakit.. patah riuk.. senang dpt sparepart.. org takde apa2..alhamdulilah..

sheila said...

spare part kene ode gak tu..
takut tak sempat siap menjelang CNY ni je..pengsan mak naik van ngan bb nanti...x beshhh