Dinner at Ferringhi Garden

As said earlier, we went to Penang last weekend sebab nak attend annual dinner company Mr. Kay. Company dia ni slalunye akan buat dinner 2 kali setahun. 1 kat Penang sebab HQ kat sana and another one will be in KL. Should I call it as "ANNUAL DINNER"? Annual tu bukan untuk sekali setahun ke? Whatever.....tak kose mak nak memeningkan kepala memikirkannye.

Dinner was held at Ferringhi Garden Restaurant. It such a good restaurant with good ambiance and I guess is the ideal place to entertain friends and loved ones. I was amazed when I first step into this restaurant sebab aku mcm x sangka akan ada tempat se"best" ni tucked in the corner of Batu Ferringhi. From outside aku nampak restaurant ni macam kecik je..tapi bila kite masuk dalam tu..fuh..sangat besar dan cantik. So, betullah pepatah berkata "don't judge a book by it's cover".

Memula aku masuk..dorang dok kasi aku segelas wine. Hohoho. Apakah muka aku ada macam muka fomfuan melayu yang minum alcohol? Oh tidak..aku belum sampai tahap begitu ya.




What we had during dinner?

Appertizer. Tapi aku tak tau apa nama dia.

Yang ni pulak..garlic toast with tomato soup

Lobster...ni kire main courselah ni but this is not mine. Mr Kay yang makan ni..

This is my main course. Lamb. See sangat mengenyangkan as compared to lobster yg kat atas tu. Lobster tu macam baru nak akil baligh je tau..hohoho..


Dessert..caramel & a scoop of icecream.

Napa gamba2 gedik Mr. & Mrs Kay xde...sebab Mrs Kay yang gedik ni cam berat montot je nak bangun snap2...lagipun mcm dinner company org kan..apa barang aku nak cam jakun snap sana sini..mak malu. (ihiksss...). Nanti kalau ada ofismate Mr. Kay yang upload gamba I will publish some here.

4 comments:

manisz said...

wei.. sinilah yg aku pegi mkn masa aku g penang dulu, time iedah kawin tu.. ingat tak aku call ko tnya ko kat ne sal ingat nk jumpa mlm tu.. alih2.. ko kat gurney drive ke mana tah..

mmg best ini restoran.. soooo bagus lahhh.. great deco.. budak yg pelayan tu rasa siam kan semenyer.. seksi2 masa aku g tu..

sheila said...

bukan idah kawinlah..
masa si pogiey kawin

manisz said...

opsssss sory.. hilang ingatan jap..

sheila said...

sham,
it's ok..
aku tau ko semakin menghampiri usia tua..5 more days to go