Dinner Yang Sadis

Semalam Mr. Kay ada buat installation work kat Pos Malaysia after work...so aku balik keje sendiri..naik bus, naik Putra, naik Star, pastu naik bas lagi nak kerumah. Sampai area rumah tu perut aku mcm gila nak mati dia punya lapar. So, disebabkan aku adalah sangat malas utk berjalan jauh..aku bli jelah Char Keow Tiow yg jual kat depan jalan tu.

Harga: RM4

Bahan-bahannya adalah
  • 3 ekor udang sederhana
  • Secubit Kueh Tiow (mmg gile sikit dia amik..tak tau ke aku lapar nak mati ni)
  • 3 senduk kicap cair (yg ni lah bahan paling meriah..)
  • Sesudu Cili Blend
  • Segenggam Togeh..
  • Sesudu Telur yang telah dipukul (ada ke org buat Char Keow Tiow sebijik telur dipukul pastu bahagi kat 4-5 bungkus keow tiow?? sangat kedekut kedai ini...)

Aku berdiri kat sebelah akak yg goreng tu. Aku perati je apa yg dia buat. Aku tak puas hatilah dengan kuantiti & harga tu. Yang paling aku tak puas hati is telur. Tak penah lagi aku makan char keow tiow yg letak telo secoet..slalunya sebijik telo orang pecahkan..betulkan korang.

Tak pelah..disebabkan aku dah "terbeli" makanya aku makan. Ko nak aku datang balik beli ngan ko...kirim salam.



7 comments:

e_ja said...

hmm tgk ghupe ponn tau hampeh jer char kueh tiaww nih..huhuh..

mana signature tamilnya?? teruja nk tgk nih..ekekeke..

Eija @ Purple28 said...

aaah tak pernah saya beli letak telur separuh2..memang selalu sebijilah dia letak..harga pun rm 3.50

sheila said...

kak eja,
signature tamil tu..nantilah dulu..
kene gi blajo stroke dulu

eija,
yg ni bkn separuh..sebijik telur tu buleh guna utk buat beberapa pinggan ntah le..mmg siki gile dia letak

manisz said...

la.. pehal aku cam teruja jer tk char kueh tiaw ko nie..?? ke aku lapar skang nie tu pasal aku nmpak dappp jerkk..

sheila said...

sham,
org lapar mmglah..
ko nampak roti kosong tu pun rasa cam sedap yg amat hehehe

CuTeMiUt78 said...

emmm... mahainya.. klu kat sini rm 3.00-3.50.. rasanya sedap tak..??

sheila said...

tulah tu..ntah napalah kedai tu buat camni..nak cepat kaya gak nye

tp kalau nak cpt kaye..tp org dok nyumpah seranah camni..tak berkat gak kan..