Hadiah

Last year, (actually end of last year..somewhere in Nov & Dec) Kak Khaty organize one game kat AP. Game berbalas pantun...pantun pulak pantun dlm loghat n9...kato anak neghori..ic pun -05-..kok tak tau nak berckp dlm bahaso neghori..baik ko pindah yo duduk tompek lain.

I am one of the winner. Ntahlah aku menang kat tempat kebrapa bcoz she gives away prizes for 3 winners. Kriteria marking aku xtaulah camno..and aku pelik gak camne aku leh menang..hehhe..tapi kalau dah rezki tu nak buat camne kan..

What to put in this glass vase. Most of the vases in my house are made of wood. Biasa org letak apa dalam vase camni yek??? bunga ke? Tetiba aku blur..

oooppssss...lupa nak cakap.

Timo kasihlah yo kak khaty sobab hadiahkan den ngan bondo alah ni..meghaso gak den jadi cam org pompuan..kot tak tu manjang nak boli bondo yg sonang dibuek baling2 yo. Bilo nak buek game lain laie???

4 comments:

manisz said...

ko letak flowers pun ok, tapi yg idup lah.. pastu jgn letak air, letak yg mcm jeli2 bulat2 tu.. tau ker?? tk pun susah sgt, ko letak jer pasir yg kaler2 tu, wat belang2..

sheila said...

bunga idop ye??
ermmmm kene rajinkan dirilah ni..baru pagi tadi laki aku perli aku bile aku ckp nak buat cam kolam kat balcony umah..dia kate..
"kaktus yg kecik tu pun bole mati..ni kan pulak nak buat kolam letak ikan"...sangat kijam ok ayat itu..

jeli tu aku tau..nanti aku tgk apa yg aku leh buat ngan pasu tu

CuTeMiUt78 said...

nice ler vase tu.. memang sseessuaiii klu letak bunga.. klu tak nak bunga hidup pun.. cari daun puding.. ala.. yg panjang2 cam daun lidah buaya tu.. hah pastu letak ler jeli tu.. cantik gak..

sheila said...

cutemiut,
ok..akan diusahakan utk cari..
bile dah ada depan mata kena gak cari..daripada terbiar je pasu tu kan..sayang