Jom Boikot

Kesian aku tengok ngan orang2 Islam kat Palestine. Mesti dorang rasa ngeri je tiap kali dengar bunyi peluru berpandu...dengan bunyi jet. Aku ni kengkadang kalau terdengar bunyi kapal terbang pun dah macam takut. Rasa cam kapal tu nak jatuh je atas kepala.

Gamba kat bawah ni adalah antara jenama2 yang harus diboikot. Banyak lagi senarai barangan yang support Yahudi ni..tapi ini antara jenama yang aku guna. Aku menyokong Yahudi selama ni? Zalimkah aku menganiaya umat Allah tanpa disedari?



Kengkadang tu semangat nak memboikot tu macam berkobar2 je..tapi because we are very use with these particular products, brands..agak payah nak merealisasikannya kan..korang penah tak rasa mcm yg aku rasa.

Yang aku rasa susah nak tinggalkan is of coz...McD, Maggi & Johnson product. Ya Allah kuatkan hati kami suami isteri utk meninggalkan product2 yang menyokong Yahudi ni.

5 comments:

eya said...

Nokia pon ke?
kene la cmpk jejauh sesape
yg gune enpon nokia.

nydia-mama akif said...

HI....SALAM KENALAN...FIrst of all tahniah dpt baby...yea, i agree with u...jom boikot those product.tak sangka byk rupenye brg sokong yahudi ni aku pakai....kuang asammmm.....jom ramai2 bertukar ke product lain....

CuTeMiUt78 said...

semoga semangt utk boikot produk2 tu.. terus berkobar2

choochets tgh pk nak tukar make up brand ke dak neh chech :P said...

ck - bole
kotek - bole sbb aku pakai bisik nye brand
sprite coke - bole sbb aku tak minom
stabak - bole insyallah kekeke
kitkat - bole
disney - hmmm
mcd - aku takleh tinggalkan , filletofish, samurai ngan pospeti bege dia :(
kiwi - tak pakai gik
jj - aku dah stop sbb losen die tahan 2 jam jers. ampeh
nokia - gulp!
loreal - listik die aku pake gak
amani - tade lam list kekeke
nestle - ini pon ke?
megi - tom yam muhfeberet
tommy - tak minat (poyo nye stetmen)
cent fox - aku br tau ari ni .

hmm

sheila said...

eya,
psl nokia tu ntahlah..setau aku nokia ni manufactured kat finland..tp dah aku tgk kat web ppim ada..aku pun bohlah..

mama akif,
kene kuatkan semangat ni..

cutemiut,
dapat boikot sikit pun jadilah kan..nak boikot sume pun kang pengsan lak serba tak kene idop nanti

choo,
tulah aku tgh pk mana brand yg betul2 boleh dibuang dari list shopping aku..