Kyra's Progress

Dah 2 minggu aku jadi Ammi..sangat seronok...sangat gumbira...dan macam2 sangatlah lagilah..dan kesemua sangat itu adalah sangat yg sangat-sangat besttttttttt. Aku dah terkena sawan "sangat" agaknya...hahahha

Apa progress Kyra?

1) Kyra dah tak cukup minum susu 2oz ... nak kene tambah oz.

2) Kyra dah taknak dibedung macam budak dolu2..dia nak tangannya di'free'kan so that she can give us lambaian Miss World. Tapi apahalkan?? Kata baru baby 2 minggu..haruslah dikunci disana sini..

3) Kyra tak penah suka nak pakai topi...oh no..i have to train her. Nanti camne nak pakai headband comey2..topi comey2..kalau x dilatih dari sekarang??

4) Kyra dah boleh bukak mata & senyum bila Abah panggil nama dia..tapi kengkadang bila Ammi yang panggil..kyra buat derk je..hohoho. En. Abah..sila bangun malam susukan anak ye

5) Kyra sangat suka time mandi..boleh gelak besar lagi. Tapi bile aku lap montot dia pakai wet tissue tu dia nangis

6) Kalau bangun nyusu pukul 4 pagi..amatlah susah untuk dia tido balik. So, ammi kenalah riba dia..sambil tepuk2 montot..sambil kepala ammi tersengguk2


NI topi yang dipakaikan lepas tukar baju..

Menjelang dia tido..inilah yg terjadi kat topi tu. Sangat active.


Please wave back at her. Mesti Kyra sakit ati ngan ammi sebab bukak flash time amik pic ni. Pic was taken at 5a.m.

Setakat ni..tulah saja perkembangan Kyra. Mungkin ada yg aku tak prasan sebab aku jumpa dia from Friday nite to Monday morning je..selebihnya mama yang jaga. Tak sabar nak tunggu umo Kyra 2 bulan..aku leh bawak dia balik KL..

12 comments:

u-jin said...

kira dlm pantang lagi ler ni...sonok tul tgk masa kyra tidur...chubby...kis kan utk dia..

e_ja said...

ko baru bersalin ker sheila?? nape akak x tau nih??..heheh..

hmm cmtulah pengalaman dan perasaan bila menjadi ibu..manisnya x dpt digbrkan dgn kata2..ahaks..tp part kita x tido mlm sama tuh ada pahit sketlah..huhuhu..

sheila said...

kak mas,
takyah suruh kis pun kite mmg nak kis2 dia..
argggghhhh..rindunya kat dia..rasa cam lambat je nak tunggu jemaat

kak eja,
kite x bersalin..kite ber'anak' je kak..ni anak angkat kite..

Eija @ Purple28 said...

seronok kan tgk perkembangan kyra..

SaDi said...

comelnyeee dia..... mmmuuuaaahhhhh :D

aunty choo tanye kyra ni anak ammi ke anak abah neh said...

:))...

sheila said...

eija,
tgh excited ni..mama br je call kata kyra mcm dah boleh nampak..abah dia hari2 sibuk tanya mama bile anak dia boleh nampak org

sadi,
tgklah pulak ammi dia..x comey ke?

choo,
hahahha..kene suruh dia pilihlah ni nanti..mak tak sanggup nak dgr jawapan itu hoho

CuTeMiUt78 said...

seronok kan bila tgk perkembangan anak.. memang best tau..sok.. klu dia dah pandai cakap lagi seronok..cam mirul.. ada je perkataan baru yg dia nak cakapkan.. smpi kadang2 kita sendiri pun tak faham bahasa dia..

pHat sUe said...

kekeke

sheila said...

cutemiut,
a'ah..time budak br blaja ckp mmg time plg best skali..dulu slalu rindu nak balik umah mama sebab anak2 buah kekecik..skrg ni kite tunggu jelah bb kite berckp..

choo,
ko wat pe ngan ko nye blog tu..napa xde dah??

Sya Annur said...

aku agree sgt2 ngan no 3 tuh. sila prektis ye. dan sila sabar memakaikan semula bila dia tanggalkan. psycho war, cam aku ngan syafi. tgk sape lth dulu. haha...

sheila said...

dekfa,
ye..aku dah declare war dah ngan kyra..ada brani nak lawan ckp ammi..ammi tetap nak pakaikan topi gak