:: Lain Org Lain Pandangannya ::

Apsal tetiba tajuk aku camni? Aku pun taktau..


Haritu aku ada TAG si Sham ni. Kire tahun lepaslah..tapi tahun ni baru dia tergedik nak buat. Kalaulah ni assignment..ko gerenti fail siut..sebab due date dah lama tamat. Hehehhe..

So, lets see what she thinks about me.

1. dulu2 kami + lecturers panggil dia Sharmila Taggor.. tau ke sapa?? alaaaaa pelakon hindustan zaman dulu2 tu lah.. pastu aku gak ingat yg org (close fren aka kawan serumah) panggil dia Pamela Anderson.. sal apa?? sal dia suka pakai sepasang baju kurung dia yg jarang and jln dengan selambanyer kat menara.. tul tak La?? :-)
==> Inikah baju yang anda maksudkan? I still keep this baju ok. Baju tu aku still muat lagi..tapi tang kain tu. Apsal ntah kain tu mengecik...hehheheh...so aku simpan jelah dengan harapan satu hari nanti kain tu boleh membesar balik..


Photobucket



2. masa dulu2 paling glamer contengan kat buku2 latihan dan nota2 dia dan buku2 teks dia ialah nama "SAHAK".. masa tu kira Sahak tu chenta smpai mati dialah.. sanggup ni balik sokmo2 ke Seremban pasal nk jumpa si Sahak.. tapi Sahak?? yang adoooo..
==> hahahha..kata zaman cinta monyet..haruslah Sahak disana-sini. Bukan kat buku2 je..kat kain baju kurung pun ada wei..gilo aku ni


3. time turn dia masak kat umah sewa dulu, lauk yg mmg kami semua patut jangka ialah Kari.. kan La?? terer dia masak kari tau.. dapppp..
==> sebab apa aku masak kari? sebab tu je lauk yang aku tau masak. Dah kat umah aku hari2 kari..kari2 hari2..hehheh..


4. ada dlm one of dia nyer entry kat blog, dia kata dia mls nk masak megi, dia cuma rebus jer.. meaning dia curah air panas dlm bowl yg ada megi + perencah, then dia close bowl tu.. ada kan?? benarnyer kan, dr time blajar lagik dia mmg suka masak megi gitu, bukan sekarang jerrrr..
==> makan camni lebih feel dari nak goreng2...pecah telor bagai tau..


5. bleh dikatakan dia ni kat umah suka sgt half naked, pakai short kotak2 dia pastu pakai b** jln2 dlm umah, tgk tv dll yg bleh dia buat, kan?? dolu2 leh la ko pakai gitu la, sal dolu2 ko slim sgt2, skang cuba ko wat gitu, mau tersembul mata aku nengok.. ko nyer t*t*k time tu pun cup A jerk.. now ni sendiri mau ingat lahhh.. hehehehehhe
==> uppsss..ini adalah prangai semulajadi aku yang susah mau ilang. Sampai sekarang aku suka wat camni....kengkadang aku terlupa adik bujang aku tu umo dia dah 24 tawon..hohoho..


6. masa kami pre-dip, kami kene wat pementasan drama english.. nk tau dia berlakon sebagai apa?? dia adalah sebuah chermin yg kuat bersin.. ingat tak La?? ke bukan ko yg chermin bersin tu.. bojo ker? ahhh, yg penting ko chermin.. aku ada gmbar tu, mls nk scan lahh.. nnti aku rajin aku upload sini..
==> aku jadi mirror yg asyik batuk2 jelah...yang jadi mirror asyik bersin tu bojoe


7. dia adalah org yg tk suka nama dia sendiri.. napa tah?? rasanyer dia rasa mcm terlalu ke arah Indian kot.. ke bukan La?
==> aku taktau napalah..it comes naturally but this is the name given to me..kenalah mak terima dengan hati yang terbuka


8. 4 last digit ic dia sama dgn aku.. 5432.. secara tk langsung lau ko alert tarikh lahir aku + code negeri aku, there you know my IC.. same goes to you lah.. i know your IC number.. kuang3x.. eh jap.. rasa tul dah sama kan..?? ke bukan??
==> betullah sama nomot IC blakang tu. Pasal birth date ko..of coz lah aku tau..rasa aku lom penah miss wish ko lagikan??


9. dia giler kat Ramli Sarip.. penah masa study dulu, dia balik Seremban.. pastu balik sini dia citer, dia g Seremban Parade kot, ada en.Ramli tulah wat persembahan.. dia dgn poyonyer menyanyi ikut en.Ramli.. rasanyer dlm ramai2 tu dia sorang jerk hafal seme lagu en.Ramli.. so en.Ramli ni tgk kegedikan dia, truslah ajak dia naik pentas.. kan?? ke dia ajak ko nyanyi sesama and ko dptlah kaset free ke poster free tah.. aku dh lupa..
==> hiks....dia hero aku hehehhe..



10. selain cho-choo, dia jugak adalah reference untuk kami semua bila bab2 English.. terer lah gak dia..eh dah 10?? jap2.. aku kasi extra sikit kat ko..
==> takdelah terer mana..cakap english pun terabur2 je..


11. dolu2 berat dia hanyalah sekitar 40-45kg, now?? tgk gmbarlahhhhh..
==> kengkadang gamba tu boleh menipu tau..hehhehe..


12. dolu2 masa dia kurus, tk lah nmpak sgt cam Dayang.. now dah bam2, nmpak plak keirasan dia tu.. ingat tak ko penah wat entry sal "celebrity looks like"? rsa ko dpt 70% ke 80% result yg muka ko cam dayang..
==> heheh..tapi aku rasa dayang tu cam aku..sebab aku lahir dulu Aku teringat kakak pakai tudung labuh yang jaga Lab computer dulu tu...dia suka panggil aku Ziana Zain..tapi tang mana muka aku cam ZZ pun aku taktau..



13. dia adalah anak kesayangan Aca dia.. Al-Fatihah tuk Aca.. tk silap aku dia pergi masa kita semua tgh buat internship kan La? adalah one day tu, time dlm internship lah aku ponteng pegi PD, aku pun call lah dia.. masa tu lah dia gtau yg dia tk dpt jumpa aku sal dia baru kehilangan Aca yg tersayang..
==> yup...20/12/1999 was the date when Aca peacefully passed away.


14. birth date dia aku mmg always tk lupa.. mana taknyer.. satu Malaya ni kecoh time birth date dia.. anak Merdeka lah katakan..
==> sebab tu jugak laki aku tak penah lupa..kalaulah birthday aku tarikh lain..sure dia tak ingat punye..sebab kengkadang birtday dia sendiri pun dia x ingat..


15. blog aku yg pertama dulu, dia lah buat.. nk sgt aku berblog kan.. aku tk reti, so dialah yg buat pastu dia lah yg tukang ajar aku smpai skarang..
==> tak rugi share ilmu..


16. lastly.. bagi aku ko dulu ke ko skarang ker, ko tetap sahabat aku!!
==> yeaaa...friendship forever

6 comments:

manisz said...

hamboi2.. aku buat tag ko komen balik tag yg aku buat ek..

weih, cayalah ko smpan lagik baju tu.. yup.. baju tu lahh.. tapi bab ko kata kain tu mengecik, ishhhh tk tercapai akal aku ni nk mikir.. kta montot dah besar kannnnn..

kannnn.. ko mmg tk suka nama ko, ko mmg antu masak kari dgn rebus megi mls masak..

yeeeee.. ko mmg tk penah miss wish aku happy birthday..

ewah2.. dah agak2 bam2.. ada hati nk kata gmbar tu boleh menipu ek.. hehehehehhe..

ziana zain?? aku tau napa.. sal tone kaler kots.. wakakakakaaka..

skang aku plak menanti segala ingatan ko pasal aku.. auwwww!!

eya said...

woooo panjangnye,x beh bc..ekeke..aku rase kain tu akan membeso lebih sehat n kuat pas nih.

sheila said...

sham,
ala serius ke aku kene wat balik tag tu??? hantu btollah ko ni

eya,
x besh jgn bace..hehhe..
kain tu membesar takpe..jangan aku yg membesar bagaikan johan sudah

Aidaroha Alias said...

tag dari sahabat sejati ni ye... banyak bende yg dia tau ehhehe. secara tk langsung membuatkan org lebih memahami camne shiela@sharmila iteww..peace!!

manisz said...

ehhhh haruslah ko buat.. dah ko tag, aku buat.. pastu ko bleh jwb balik plak tag aku tu ek.. siap penerangan lagikkkk.. haaaaa amik ko.. aku tag ko balik.. sajerlah nk uji minda ko.. hengat ke takkk..

sheila said...

kak aida,
sahabat kene tau perihal sahabat..
tp sy ni ingat ke lagi pasal makcik tu ye????

sham,
nanti aku flash back memories aku yg dah agak karat ye..