Steambot

Sapa yg kenal aku mesti tau aku sangat suka stimbot and kebetulan kitorang laki bini share makanan faveret yg sama. Aritu ntah camne terkeluarlah dari mulot aku nak buat stimbot kat rumah mama. Memula tu plan nak wat on Saturday. Skali bila dah nak petang cam malas pulak nak gi cari bahan...sudahnya tukar wat Sunday lak.


Bila petang again..aku malas..tapi Mr. Kay kata sebab aku dah "tersebut" jadi dia pun dah "terbayang-bayang" je stimbot aku..hoohoh...sangat keji bayanganmu itu sayang. Baru ingat nak ngengada gi bawak mama makan kat restoran feveret itu. Takpe demi suami.."aku kan bini yg mithali"...sila tahan muntah korang..jangan muntah kat atas meja..busyuk nanti

Mr. Kay bli pes "Mak Nyonya"..boleh tahan gaklah rasanya...so skali 3 peket beso tu aku letak dalam kuah yg aku buat..barulah power malatoop bile makan.

Ni jelah cite stimbot aku..sakit pulak perut aku ni..ish ish ish

8 comments:

e_ja said...

sedaaaaaaapnya..x prnh wat sndiri ponn..biasa mkn kat kdai jer..huhuhu..

ザリア said...

mcm sdp je sheila..tp nape ko leh skt peyot lak,sah udg tu x cuci..kuang3..jgn mare

MasNurin said...

salam perkenalan,

Macam ne buat kuahnya? Sosnya nak guna apa? Baru je cadang nak uat steambot sendiri weekend ni.

sheila said...

trylah buat sendiri..
pastu boleh ngadap meja sampai 4 jam ..hohoho

sheila said...

eya,
wei aku sakit perut sbb periodlah..sesungut..eh senggugut..hehhe

MasNurin,
hi salam kenal gak..
kuah tu kite beli pes tomyam..aritu hubby bli cap MAK NYONYA..
masukkan pes, tambah air, tambah bwg, serai, daun limau, garam..dah siap..sama mcm buat tomyam

u-jin said...

nest sedap ke perencah mak nyonya tu....mak nyonya mana ko amik

Aidaroha@Haida said...

sedapnya.. terliur ni.. akak tak pernah buat pun.. makan saja ada la hihihi

sheila said...

kak mas,
boleh tahanlah..dia dlm plastik
lupa lak nak snap gambanye "cik nyonya" tu..

kak aida,
trylah buat sendiri..
save sikit bajet