:: Tag :: Gile Panjang

The rules:
** Link to your tagger and post these rules **
** List 8 random facts about yourself and tag 8 people **



1. I'm a wife to Incik husband yang bernama Kamarulzaman and a mother to Kyra Saffiya

2. My current passion is blogging and I earn money from this. Walaupun belum boleh buat beli barang mahal2...but at least the amount is increasing from day to day. Alhamdullilah


3. I'm a Secretary to MD in an Engineering Firm. (should i say it firm? or company? blasah)

4. I love shopping or if "no notes" in my wallet...window shopping will do. Rasa macam puas je bila dapat jalan2 dalam shopping mall...but kalau window shopping I prefer to go on my own

5. I'm a stubborn person ... yang mana kalau boleh nak semua org dengar cakap aku. Diktator ke aku ni? Aku jugak adalah garang...x caya tanya niece and nephew aku..

6. Loves all the colour in this world except PINK. Why? No answer for this.


7. Aku kene tido or baring kat tempat yang selesa2. Kalau tempat aku nak baring tu cadar dia mcm ada bijik2 ke..bulu2 ke..aku gerenti xleh tido. Mama dah arif sangat ngan prangai aku..sebab tu kalau aku ckp nak balik Seremban je..Mama mesti ganti cadar. Mama suka pakai cadar yang ada sulam2 tu..aku ske pakai yg cotton je

8. I'm a very sensitive person. Senang sangat nak tengok aku nangis. Salam2 time nak balik pun boleh nak nangis tau. Thats why I don't prefer salam2 ni..


8 people for this assignment

Myself

First name :
Sharmila

Name you wish you had :
Mama kata dia nak letak nama aku Nor Mardiana dulu..tapi Aca & Acama nak jugak nama Sharmila itu..

What do people normally call your name as :
sheila

Birthday :
31 August 1979

Birthhplace :
Hospital Bosa Somban

Time of birth :
1.15 pm (Friday). Mama kata time tu org tengah azan Zohor

Zodiaz sign :
Virgo. I'm a pure lady


My appearance

How tall are you :
157cm

Wish you were taller :
of course...rasa mcm cantik je bila tinggi2 ni

Eye color :
Dark Brown

hair color :
Pure Black

Short or long hair :
Use to be long..but now shoulder level

Ever dye your a bizarre color :
Never and not interested in doing

Last time you did something dramatic with your hair:
During my wedding..4-5 years back

Glasses or contacts :
Both

Paint your nail :
Yes but now no more. Lagi pun kuku aku kemetot cam x cantik je nak kale2 ni..pakai inai pun buruk je ghomannye

Shy or outgoing :
Shy2 cat but bile dah kenal sendiri mau ingat

Sexy or cute :
?????????

Serius or fun :
Both


This or that

Flower or chocolate:
Coklat

Rap or rock :
Definitely rock

Relationship or one night stand :
Of courselah relationship...ingat mak ni ayam kat chowkit??

Love or money :
Both. Money without love is full of emptiness and Love without money will make you suffer. Nak makan pasir ko?

Friends or family :
Both.

Have you ever Lied :
Yes. Pembohongan paling bodo yang penah aku buat..gi padam nombo kat report card masa dajah 6..pastu ingat Aca & Mama bodo ke..kene sebatan mautlah pas tu kan..

Stole something :
Penah jugak. Aku curi duit Aca sebab nak makan eskrem mcm org lain

Hurt someone close to you :
I'm a normal human being...of course melukakan dan dilukakan tu lumrah.

Broke someone's heart :
Ada. Mak penah jadi playgirl satu ketika dulu...gila tamak aku time tu

Shaved you head :
Yes...masa aku baby hohoho

Used chopstick :
Yes...kat rumah pun ada chopstick gak

Color :
Any colours except PINK

Movie :
Cite Tamil paling best: Yang ada Rajnikanth esp. Padaiyappa
Cite Hindi paling best: Yang ada Amitabh Bachan..i love him
Cite omputih: Layan jelah sapa2 pun pelakon dia

Singer :
Kalau Melayu: Ramli Sarip, M. Nasir, Faizal Tahir, Shima, Adibah Noor dll yg best
Kalau Omputih: Celine Dion, Michael Jackson dll yg best jugak

Location :
Now kat rumah -- Desa Tasik
Office -- Kelana Jaya

Animal :
I'm not a pet lover...tapi aku rajin beli ikan utk letak dalam aquarium kat rumah Mama..

Is there anything you wish you could change about yourself :
Nak idong yang mancung mcm adik bradik yang lain. Pastu nak kulit cerah2 sikit. Nak kurus balik cam dulu2..taklah kurus keding..tapi kurus yang sedap mata memandang

Do you think you're attractive :
Hehehheheehhe...aku ke yang kene jawab ni?

If you had to choose a fairy tale as your life what would you choose :
Aku tak penah minat cite2 fairy tale ni dari kecik..so i have no idea

Do you play any sports :
Aku adalah pelari sekolah satu ketika dulu..
Aku jugak main bola baling..tapi aku tak reti main bola jaring. Asal aku je yang main..bila dapat bola mesti referee tiup wisel. Sebab apa? Sebab aku lari time pegang bola.



Huh..panjang gilo kak eja ooiiiii.. tu pun ada yg saya ngelat delete..sebab cam malas nak jawab hehehe

9 comments:

eya said...

seb bek ko x tag haku sheila..

sheila said...

next turn will be yours..
yg ni aku rasa cam ko dah buat je..ye ke??

SaDi said...

mak aiii... panjangnyeee... thanks pasal nama sadi takde... huhhuhuuhhuhuuhu :p

anyway... ni anak merdeka laa... senang nak ingat birthday lepas ni :)

sheila said...

sadi,
ye ke takde?? hehehhe..
tunggu entry besok yg dah diotopublishkan ye..gerenti ada nama sadi kat situ..

manisz said...

la.. ko sokaaaa tau.. letak nama aku first2 yg kene tag.. panjang nieeeee.. adoihhhhh.. will do.. will..

eh ko kata blog ko earn money?? camner?? tapi blog ko ramai pengunjung.. blog aku tkkk.. so tkder maknanyer kannn.. huhuhuhuhu..

e_ja said...

sheila,
congratulation!!..u did it..ekekek..

poluh tiak buek mnda ni kan sheila..
apapun mekasih lah yer kerna sudi juger buat..:)

CuTeMiUt78 said...

oh.. sheila, kita dah buat tag panjang ni.. dah dua kali daku membuatnya.. huh..huh..huh.. adakah perlu utk ku membuatnya sekali lagi..

pHat sUe said...

yayyyyyyyyyy!!! siom pipi kooooo hihi

bln 8 neh mmg garang2 yew. birthday ko same ngan bos aku hehe

U-jin said...

nest panjang nye tag ni..huahuahua...senang2 nanti baru amik yer..