What I Had?

We reached Penang around 2 a.m on Saturday. I don't feel like going sebab planning kitorang lari disebabkan beberapa perkara yang tak diingini. Rasa macam "Oh..I better get my stuffs and take bus to Seremban and hug my lil Kyra"...but Mr. Kay "being a good husband" pujuk gak aku pegi.

Lepas maghrib dah dekat nak masuk Isya' baru kitorang gerak dari KL boleh?? Planning asal is to take off right after office hour. Inilah masalahnya bile kite terpaksa "menumpang" orang. Serius aku dah serik taknak tumpang "orang ni" lagi lain kali. Kalau tak disebabkan kereta aku yang tersadai kat bengkel..mungkin this will not happen. Ok...better not to talk about this....wa malas nak pikir pasal benda yang menyakitkan hati wa...(tetiba lak wa rasa nak guna perkataan rockerzzz..blasah...)

Sepanjang 2 hari aku kat Penang..pala otak aku dah tak ingat nak makan benda lain dah. Macam biasa..sampai je Penang I will only crave for Nasi Kandaq...sebab apa? Sebab nasi kandaq kat KL cam hampeh..kecuali kat Hajris Bdr. Tasik Permaisuri..kat situ je aku rasa mcm best sikit nasi kandaq yang kat KL ni.

Ni nasi kandaq yg aku makan masa lunch hari Sabtu..kat Subaidah. Hari nak balik tu aku makan kat Restoran Kayu yang dedekat ngan Vistana tu. Puaslah hati aku bila dah dapat makan nasi kandaq.

6 comments:

CuTeMiUt78 said...

oh.. gitu ke.. kekadang kan apa yg kita rancang tak menjadi kan.. tu yg buatkan kita frust sesangat.. emm.. takmo frust la.. anyway... sheila kena tag tig tug kat blog kita.. klu blm buat.. sila buat ya.. heh..heh..

e_ja said...

huhuhu sheila,

akak td dah hangin dah..
sbb entry habis ilang ntah antu tetek mana yg sorok..huhuh..

tp bila masuk blog ni nmpk nasik kandaq, sejok blk tekak..ekekek..

sheila sila ambil tag dari blog akk ehh..
sblum ko tagg akak akak tag ler ko dulu yer..:)

Aidaroha Alias said...

nest.. akak ni kan tak tau apa beza nasi kandar ngan nasi beriani.. mmg buta betul bab2 ni.. sbb akak rasa cam sama je.. ehheh

SaDi said...

berseleranya lauk tuuu... sedap... :)

pHat sUe said...

aku tak nah lagi mrase nasi kandaq :))).

sheila said...

cutemiut,
kite dah save dah..tp still kat draft lagi..hehhehe..x sompek ni

kak e_ja,
nanti den singgah yo..
bizi sket skrg ni

kak aida,
nasi briani tu yg mcm nasi minyak..biasa kuah dia dalca pastu ada acar timun sume tu..
nasi kandaq pakai kari yg campur2 tu..segala kari yg ada kat kaunter tu dia letak kat dlm nasi kite..heheh

sadi,
tu baru tgk..lom pekene lagi tu..

choo,
aku suka wei..tp ko aku xtaulah..
tp yelah aku ni kan keturunan india..kalau x ske kari tu taktaulah pulak nak ckp kan hehehe